Annons

Idag presenterar vi ett gästinlägg

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Många företag tenderar att arrangera årliga resor för sina anställda, ofta i form av en kickoff, för att belöna framgångsrikt arbete. Men det är även vanligt med konferenser eller en resa i utbildningssyfte inom ett specifikt område. I den här artikeln lyfter vi fram populära resmål inom Europa för företagare.

Förhoppningsvis ser vi restriktionerna lätta under våren och det kan bli dags att börja boka in jobb- eller konferensresor utomlands igen. Här är tre tips på destinationer för företagare som funderar på att ta med sina anställda, eller ledningen, på en utlandsresa.

Spanien – en av favoriterna för företagsresor

Bland alla populära företagsresor hos oss svenskar är Spanien ett av de hetaste länderna. Där finns flera lockande destinationer, men de två som sticker ut i mängden är Barcelona och, förstås, huvudstaden Madrid.

Staden i Katalonien är känd för att vara ett kulinariskt väsen där det finns gott om marknader med färsk mat från havet. Likaså är det en plats för just sol och bad, men även fotboll då ett av världens främsta klubblag huserar där i FC Barcelona.

När det kommer till Madrid, så finns där också ett dedikerat intresse för fotboll och kultur. Där kan den som vill också passa på att besöka det berömda Pradomuseet där du kan se flera av världens främsta konstnärers verk. Ett annat dragplåster är förstås att slappna av i den enorma Retiroparken som har en drös mäktiga promenadstråk.

Tysklands huvudstad Berlin passar bra för konferens

Två andra europeiska länder som många företag beger sig i väg till är Tyskland och Ungern. Vad gäller det förstnämnda så kommer vi inte ifrån att det är Berlin som lockar störst intresse från resenärer. Ja, Tysklands huvudstad är med sin starka kultur som en ändlös brunn av möjligheter.

Utöver sin egendomliga karaktär som får folk från alla världens hörn att flytta dit, så finns det flera spännande platser att besöka – från Berlinmurens minnesplats till majestätiska Brandenburg Gate. Berlin är också ett mecka för veganer och musikälskare.

Budapest – en populär destination i öst för företagare

Bland populära resmål för företagare i Ungern råder det inga tvivel om att det även den här gången är huvudstaden som drar flest besökare. Budapest är känt för sin vackra arkitektur och unika satsningar.

En populär attraktion är en Osynlig Utställning som hade premiär 2007 och låter sina gäster få känna på hur det är att vandra i en blind persons skor. På listan med spännande attraktioner hittar vi också Parlamentet och Hjältarnas torg.

Ta med kreditkortet på företagsresan

Kreditkort nämns ofta som en fördel att använda sig utav och ha med på resan. Det gäller även dig som företagare! Många gånger ingår extra försäkringar med ett kreditkort, till exempel tjänstereseförsäkring, kompletterande kortförsäkring eller reseförsäkring.

WIFI.se

Ofta behöver resan betalas med kreditkortet för att försäkringarna ska gälla. Det är även viktigt att kontrollera avtalet för företagets kreditkort så att du vet vilka försäkringar som ingår, samt i vilken utsträckning de täcker anställda eller företagsföreträdare som är medresenärer.

En annan fördel med att betala med kreditkort på företagsresan är att alla utlägg blir samlade på kortet. Det underlättar för den löpande bokföringen och du får samtliga kostnader på kortets räkning. Tänk dock på att ändå spara alla kvitton under resans gång.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev