Meny Stäng

Ny ställplats och lyxig “roof top terrace” på färja

Annons

Nya ställplatser i en av Sveriges kommuner och en riktigt lyxig “roof top terrace” på en av Finlandsfärjorna – det är några av veckans resenyheter. Dessutom rapporterar vi lite om senaste nytt för vad som gäller för besök i Tyskland.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Nya ställplatser för husbil i Karlstad

Nu finns det nio nya ställplatser för husbil i Karlstads centrala delar inför sommarsäsongen 2021. Ställplatserna ligger på Sävegatan på Sundsta, ett stenkast från Sundstatjärn. På ställplatser är det tillåtet att stanna över natten och det finns el i anslutning till platserna. Det finns även parkeringsplatser för husbilar som inte är avsedda för övernattning.

Räkmackan gör comeback hos SJ

Efter ett tillfälligt uppehåll under pandemin är det äntligen dags för färdkostens konung, SJs räkmacka, att göra efterlängtad comeback. Från den 1 juni är den tillbaka på samtliga tåg med servering. Till räkmackan går det bra att välja ett rosévin som är nytt i sortimentet, Rosas rosé organic, eller varför inte sommarens mineralvatten från Loka, päron/fläder.

Viking Lines nya fartyg får Östersjöns mest påkostade uteservering

I början av 2022 kommer Viking Lines nya klimatsmarta fartyg Viking Glory i trafik på linjen Stockholm-Mariehamn-Åbo. Nu avslöjar rederiet att fartyget kommer att levereras med Östersjöns första riktiga roof top terrace, placerad på däck 11. Viking Terrace kommer att öppnas upp för soldyrkarna under varmare dagar men blir tack vare inglasning och infravärme en skyddad oas även under kyligare tider. Här kan resenärerna njua av premiumfrukost, varma och kalla rätter, drycker samt underhållning.

Snälltåget kör till Vemdalen och Ramundberget i sommar

Snälltåget etablerar en sommarsatsning tillsammans med Destination Vemdalen, Storhogna Högfjällshotell & Spa, SkiStar Vemdalen, Vemdalsskalets Högfjällshotell, AGO i Vemdalen och Ramundberget. Det här innebär att Snälltåget med samarbetspartners kan erbjuda resenärer ett hållbart resande till Vemdalen och Ramundberget under högsäsongsveckorna 28-32.

Tyskland öppnar upp för vaccinerade och tillfrisknade resenärer

Sommaren är på gång och Tyskland öppnar upp för vaccinerade och tillfrisknade resenärer (med intyg!). Öppningen sker olika beroende på delstat: Schleswig-Holstein öppnade för turismen den 17/5, Bayern 21/5 och Niedersachsen öppnar bara för inhemska turister. Observera dock att det sker många förändringar, och att regler och rekommendationer kan ändras med kort varsel. Du hittar aktuell information på Tyska turistbyråns webbplats, samt på de olika delstaternas webbplatser.

sandstrand i Tyskland

Veckans reflektion

Det känns fortfarande som att reglerna kring resande till andra länder är lite omständliga, men nog börjar man i alla fall så smått se ljuset i tunneln. I övrigt är vi glada för nya ställplatser – det kommer bli trångt på campingar och ställplatser i sommar.

Missade du förra resenyheterna? Läs Campingtrend, glassfrossa och 150-årsjubileum med smakfest

Prenumerera på vårt nyhetsbrev