Meny Stäng

Hållbara bolag, bilevent och så gick ”Husbil Sthlm 2022”

Helgens stora husbilsmässa på Kistamässan i Stockholm är avslutad nu och det är måndag, vilket betyder resenyheter här på FREEDOMtravel. Som vanligt bjuder vi på en blandning av nyheter från rese-, camping- och turismbranschen. Håll till godo!

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Direktflyg mellan Luleå Airport och Paris i vinter

Med start i december kommer Frankrikes största researrangör Quartier Libre och flygbolaget Transavia France att erbjuda direkttrafik mellan Luleå och Paris. En gång i veckan, på fredagar, går flyget mellan Luelå Airport och Paris Orly Airport. Linjen är en kombination av charter för inkommande turister och reguljär trafik och kommer att erbjudas i 14 veckor under vintersäsongen.

TUI tar bort munskyddskrav på charterflygen

Det är inte längre obligatoriskt att bära munskydd ombord på charterflyg med TUI. Ändringen trädde i kraft den 11 mars för bokade resor med flygbolaget TUIfly samt partnerflygbolaget Jet Time. TUI fortsätter dock att följa EASA:s riktlinjer för passagerarnas hälsa och säkerhet och rekommenderar därför fortfarande sina kunder att bära munskydd ombord på flyget.

Dessa bolag anses mest hållbara enligt Sustainable Brand Index 2022

Varje år presenterar Sustainable Brand Index sin rapport där svenska företags hållbarhetanseende inom olika branscher rankas baserat på en undersökning bland svenska konsumenter. Nedan presenteras reserelaterade branscher samt de bolag som rankar högst inom varje bransch. Inom parentes presenteras den totala placeringen bland över 400 varumärken.

  • Flygbolag: Swedavia (146)
  • Bilar: Volvo (29)
  • Bränsle: Circle K (201)
  • Hotell: Scandic (47)
  • Transport: SJ (15)
  • Resor och turism: Kolmården (26)
  • Bilprovning: Bilprovningen (41)

I sommar arrangeras bileventet ”BotaniCar – Ride the future”

Norrvikens trädgårdar i Båstad kommer i sommar bli platsen för ett nytt slags motorevenemang. Under perioden 4-6 augusti planerar man att samsa innovation, framtid och teknik med skönhet, trädgård och passion. Tillsammans med en rad tunga namn från bilbranschen, såsom Audi, Koenigsegg och Volkswagen, lyfts frågor kring framtidens trender och visioner. BotaniCar – Ride the future − blir ett event som hyllar drömmen om frihet och en grön framtid.

Mässan ”Husbil Sthlm 2022 – Frihet på hjul” lockade 6709 besökare

Mässan ”Husbil Sthlm 2022 – Frihet på hjul” på Kistamässan 18-20 mars lockade 6709 besökare. Jämfört med 2020 års mässa är det en ökning på 2202 personer. Huvudarrangörer var Autohallen husbilar, Albins husbilar, ProDob Däck & Bilservice samt Skoklosters husbilar och husvagnar.

”Årets destination” korad av FREEDOMtravel

På mässan ”Husbil Sthlm 2022 – Frihet på hjul” utsågs ”Årets Destination” av FREEDOMtravel. Priset delas ut till en ort, region eller annat geografiskt område som, enligt FREEDOMtravel, bäst uppfyller ett antal kriterier som gör en destination värd att besökas av husbilsresenärer. Vinsten gick till Glasriket och Kosta i Småland. Läs mer här om Årets Destination 2022.

FREEDOMtravel delar ut priset till Henrik och Mia från Glasriket

Veckans reflektion

Vi är fulla av intryck från helgens husbilsmässa – som du kommer få läsa mer om imorgon! Det känns som att det är vår i luften, och många är sugna på att komma ut och resa!

Missade du förra resenyheterna? Läs Bränsletillägg, hållbar färja och ny ägare till ”Ställplatser”

Prenumerera på vårt nyhetsbrev