Meny Stäng

Bränsletillägg, hållbar färja och ny ägare till ”Ställplatser”

Måndagar betyder resenyheter här på FREEDOMtravel. I vanlig ordning blandar vi rese-, turism- och campingnyheter från veckans skörd av pressmeddelanden och andra nyhetsutskick. Håll till godo!

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Ryanair lanserar direktlinje till Köln från Arlanda

Ryanair fortsätter sin expansion i Sverige och på Stockholm Arlanda Airport och adderar ännu en Europalinje lagom till våren, till Köln, Tysklands fjärde största stad. Med start den 27 mars 2022 flyger Ryanair till Cologne Bonn Airport (CGN) två gånger i veckan, på torsdagar och söndagar. Ryanair blir inte ensamma om att erbjuda en direktförbindelse från Arlanda, då det tyska lågprisbolaget Eurowings återstartar sin trafik till Köln under våren.

Kolmården kommer stänga delfinariet – fokuserar på hotade djurarter

I en situation där den biologiska mångfalden hotas världen över har Kolmården fattat ett strategiskt beslut om att fokusera allt mer på att bevara hotade djurarter. Som ett led i det arbetet kommer vi därför på sikt att stänga delfinariet. Nu inleds det viktiga jobbet med att hitta nya hem till delfinerna, ett arbete som kan ta flera år. Tills dess kommer delfinariet hålla öppet som vanligt.

Nya hållbara färjor på TT-Line – Green Ship Nils Holgersson levererad

TT-Line, Östersjöfärjelinjen, är det första rederiet i södra Östersjön som fokuserar helt på hållbarhet – från maskinrummet till catering. Nu är det dags – den första av två av en helt ny generation färjor kallade Green-Ships har levererats till Travemünde-rederiet. Fartyget, som seglar under tysk flagg, använder miljövänlig flytande naturgas (LNG) och är utrustat med många andra miljövänliga lösningar såsom LED-belysning, optimerat skrov för låg bränsleförbrukning och hållbara produkter i butiken.

Stigande bränslekostnader leder till bränsletillägg på Viking Line

På grund av kraftigt stigande bränslekostnader tvingas Viking Line ta ut en tilläggsavgift av sina resenärer. Bränsletillägget tas ut för nya bokningar som görs från och med den 10 mars med avresa 10 mars – 31 augusti 2022. Priset för resor som bokats före 10 mars utan bränsletillägg berörs inte, förutsatt att inga ändringar görs i bokningen. Tillägget för en enkelresa ligger på mellan 19 och 29 kronor och tillägget för en kryssning tur och retur ligger på mellan 38 och 58 kronor, beroende på resmål.

Viking Line

Acamp köper appen ”Ställplatser”

Det svenska företaget Acamp köper upp appen Ställplatser och samlar nu över 100 000 användare i Norden. Detta rapporterar bland annat DiDigital. Nu har företaget siktet inställt på expansion i Norden och Europa. Acamp lanserades 2021 och beskriver sig som ett slag ”Airbnb för campare”. På deras sajt samlas annonser där man kan boka ställplats eller parkering av husbilen hos privatpersoner.

Världspremiär för nya Volkswagen ID. Buzz

Volkswagen Transportbilar och Volkswagen Personbilar presenterar nu världsnyheten ”Volkswagen ID. BUZZ”. ID. Buzz tar avstamp från en av de mest ikoniska bilmodellerna i historien – T1 Folkabussen – uppdaterad för en ny elektrisk era. Minibussen är också den första i sin klass att levereras med ett klimatneutralt fotavtryck. Detta innebär bland annat en hög andel återanvända material och en helt läderfri interiör.

Snart dags för mässan ”Husbil 2022 Sthlm – Frihet på hjul”

Nu är det snart dags för mässan ”Husbil 2022 Sthlm – Frihet på hjul”. Fredagen den 18 mars kl. 10:00 öppnar Kistamässan, där du kan spana in husbilar och tillbehör, få reseinpiration på ”Destinationstorget”, möta husbilstidningar och lyssna på en mängd olika föreläsningar. Hämta din fribiljett på husbilsthlm.se!

Veckans reflektion

Mycket i de stora företagens nyheter kretsar kring hållbarhet, och det är ju fantastiskt att vi äntligen kommit dit. Nu gäller det bara att inte kriga sönder världen, så vi har kvar en värld att vara rädda om.

Missade du förra resenyheterna? Läs Dop, broutställning och ny husbilsförening

Prenumerera på vårt nyhetsbrev