Meny Stäng

Destinationstorg och Destinationspris på husbilsmässan 18-20 mars

Annons

Den 18-20 mars 2022 är det dags för husbilsmässan ”Frihet på hjul” på Kistamässan i Stockholm. FREEDOMtravel kommer vara på plats med ett inspirerande ”Destinationstorg” och kommer dessutom för första gången dela ut pris till ”Årets Destination”.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Suget efter mässor och resor är stort, och husbilsmässan ”Frihet på hjul” på Kistamässan den 18-20 mars väntas locka en stor publik. FREEDOMtravel kommer vara på plats med en större monter än någonsin och bjuda på en rad nyheter, såsom ”Destinationstorg” och pris till ”Årets Destination”.

Destinationstorg

På mässan visas husbilar och tillbehör, men som husbilsresenär vill man naturligtvis också ha inspiration om resmål. Därför presenterar FREEDOMtravel i sin monter ett ”Destinationstorg”. På destinationstorget presenteras en rad resmål för husbilister, både inom och utanför Sverige.

Varje destination presenteras av ett ställ med broschyrer, och i vissa fall tillkommer giveaways eller priser. Besökarna kan diskutera resmålen med FREEDOMtravel, och i flera fall är även representanter för resmålen på plats för att svara på frågor. De resmål du kommer möta i montern är:

 • Vildmarksvägen
 • Destination Glasriket
 • Destination Kosta
 • Sveriges hembygdsförbund
 • Tyska Turistbyrån
 • Tjeckiska Turistbyrån
 • Polska statens turistbyrå
 • Tunisiens turistbyrå

Föreläsningar om 6 destinationer

FREEDOMtravel kommer hålla 6 föreläsningar under mässan, som tar åhöraren med på spännande roadtrips. Föreläsningarna bjuder på tips på saker att se och göra längs vägen, men också på praktisk information för resenärer med husbil. Här är programmet:

 • Fredag 18 mars kl. 11: Smultronställen i härliga Skåne
 • Fredag 18 mars kl. 14: Pittoreska pärlor i Polen
 • Lördag 19 mars kl. 11: Gnistrande Kristalldalen i norra Tjeckien
 • Lördag 19 mars kl. 14: Mer än glas i småländska Glasriket
 • Söndag 20 mars kl. 11: Magiska resmål i Tyskland
 • Söndag 20 mars kl. 14: Roadtrip i fantastiska Schweiz

Priset ”Årets Destination”

FREEDOMtravel kommer för första gången dela ut ett pris till ”Årets Destination”. Priset ges till den destinationen som FREEDOMtravel uppskattat mest att resa i med husbil under föregående år. Med ”destination” avses exempelvis ort, region eller annat geografiskt område.

Årets destinationspris delas ut till ett resmål i Sverige. År 2023 kommer två priser delas ut – ett till en pristagare inom Sverige och ett till en pristagare utanför Sveriges gränser. Kriterierna är:

 • Gott om ställplatser och/eller campingar
 • Man känner sig välkommen med husbil
 • Unika upplevelser och sevärdheter
 • Ett resmål som kan besökas under en stor del av året

Årets pristagare tillkännages lördagen den 19 mars kl. 13:45.

Mycket kommer hända i FREEDOMtravels monter

Det kommer hända mycket i FREEDOMtravels monter under mässan ”Frihet på hjul”. Många av produkterna från FREEDOMtravels webbutik kommer finnas på plats, och besökarna kan botanisera bland kökshanddukar, bäddset, ljuslyktor, disktrasor, grytunderlägg, nyckelringar och plädar – allt med stilrena mönster av husbilar eller husvagnar. I montern visas också en världsnyhet från företaget BestPark – ett helt nytt serviceställe för husbilar.

Dessutom: Husbilar, tillbehör, tidningar och mycket annat …!

Förutom att du kan träffa oss så händer förstås mycket annat på mässan. Du kan kika på husbilar och tillbehör från många olika företag. Du kan också träffa klubbar och husbilstidningar. Om du har tekniska frågor vill du inte missa chansen att ställa frågor till Alltomhusbilen.se och Husbilsskolan.se.

Välkommen till mässan och FREEDOMtravels monter för massor av reseinspiration! Kostnadsfria biljetter till mässan hämtas på husbilstlm.se.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev