Meny Stäng

Årets destination 2022: Glasriket och Kosta

Annons

Årets destination 2022 har utsetts av FREEDOMtravel, på mässan “Husbil Stockholm 2022”, och pristagarna är … Glasriket och Kosta! Ett stort och välförtjänt GRATTIS säger vi! Här kan du läsa mer om motiveringen, samt om hur du bäst upptäcker destinationen.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

FREEDOMtravel utser “Årets Destination”

I många, många år har vi på FREEDOMtravel rest med husbil i Sverige och Europa. Vi får ofta frågor om vilka resmål vi gillar, och vi bestämde oss därför för att utse “Årets Destination” – det vill säga den destination vi gillat bäst under föregående år. Med destination menar vi ort, region eller annat geografiskt område.

Vi bestämde oss för fyra kriterier:

  • Gott om ställplatser och/eller campingar
  • Man känner sig välkommen med husbil
  • Unika upplevelser och sevärdheter
  • Ett resmål som kan besökas under en stor del av året

För att uppmärksamma och hedra pristagaren lät vi ta fram ett glaspris i formen av en husbil. I år delas priset ut till en destination i Sverige. I framtiden planerar vi att utse en destination inom, och en utanför, Sverige.

Årets Destination 2022

Vinnare 2022: Glasriket och Kosta

Vinnare 2022 blev – trumvirvel – Destination Glasriket och Destination Kosta. Detta är småländska destinationer som vi besökte i november 2021, och som vi blev mycket förtjusta i. Priset delades ut på “Husbil Stockholm 2022”, på Kistamässan den 19 mars klockan 13:45. Motiveringen lyder:

För att erbjuda ett härligt resmål för husbilsresenärer. Här finns upplevelser i form av glasbruk, konst, kultur och natur – alla tider på året! Som husbilist känner man sig välkommen, och det är lätt att hitta till ställplatser och campingar.

Priset gavs till Kosta och Glasriket gemensamt, eftersom dessa jobbar tillsammans inom samma område. Två representanter för Glasriket, Mia Lundholm och Henrik Karlsson, var på plats för att ta emot priset.

Årets destination 2022 - Glasriket

Priset är välförtjänt och vi rekommenderar varmt alla husbilsresenärer en tur i det småländska Glasriket.

Årets destination 2022 - Glasriket

Upptäck Glasriket och Kosta

Vill du upptäcka Glasriket och Kosta i Småland? Läs gärna vårt reportage med tips på saker att se och göra i Glasriket:

Du kan resa runt i det småländska Glasriket och få en upplevelse som varvar glas, konst och kultur med naturupplevelser och äventyr.

Orranäs glasbruk i Glasriket
Utflykt från Vidinge gård
På cykelutflykt från Vidinge gård i Glasriket

Mässan “Husbil Stockholm 2022” fortsätter på Kistamässan även idag, söndagen den 20 mars. Kom gärna på våra två föreläsningar:

  • 11.00: Magiska resmål i Tyskland
  • 14.00: Roadtrip i fantastiska Schweiz
Alla våra bästa tips om semester i Småland

Prenumerera på vårt nyhetsbrev