I Mönsterås, mellan Oskarshamn och Kalmar, möttes vi av en bluesfestival, långhåriga killar i skinnkläder, raggarbilar och unga punkare … Nere i hamnen fanns en ställplats för husbilar och vi lyckades få en riktigt fin plats vid vattnet, även om det redan stod nästan 15 husbilar där nere.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Ställplatsen i Mönsterås

Ställplatsen i Mönsterås ligger vid hamnen och här fanns nog redan 15 husbilar när vi kom. Trots att det var ganska fullt lyckades vi knipa en plats vid vattnet, med härlig utsikt ut över havet. Under kvällen kom sedan ännu fler husbilar, så vi hade gott sällskap under natten.

För 80 kronor fick man tillgång till Turistbyråns servicebyggnad med toaletter, men inte till någon el. Däremot ingick den fina havsutsikten i priset! Från ställplatsen är det också mycket nära till centrum i Mönsterås, dit vi tog en liten promenad.

Ställplats Mönsterås
Mönsterås

Bluesfestival och “Rundan”

Vi tog en promenad genom Mönsterås, vilket visade sig vara en ganska trevlig liten stad, med små charmiga hus och gator. Här pågick också en bluesfestival, med musik på små scener, öl och mat. Det fanns alltså en hel del folk på stan, trevligt!

På kvällen, när vi stod och lagade mat i husbilen, började ortsbefolkningen köra “rundan”. En efter en kom bilarna ner i hamnen, snurrade ett varv, och körde tillbaka upp i stan … Det var bilar med unga människor, äldre människor, pensionärer, hela familjer, raggare … Det var till och med polisbilar och ambulanser. Är det en Mönsteråsgrej? Vad gjorde de där? Tittade på husbilarna? Tittade på vattnet? Kollade om nånting var på G?

Mönsterås centrum
Mönsterås festival
Alla våra bästa tips om semester i Småland

Har du besökt Mönsterås? Berätta gärna om dina erfarenheter! Kanske har du ännu fler tips på saker att se och göra i Mönsterås?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev