Meny Stäng

Sportlovsresor, Tunisien och resmål för soloresenärer

Annons

Äntligen måndag! Eller, hur ser du på måndagar? Här på FREEDOMtravel kör vi resenyheter, det vill säga korta utdrag från veckans pressmeddelanden från rese-, turism- och campingbranschen. Håll till godo!

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Hit reser svenskarna på sportlovet

Många svenskar vill tjuvstarta våren och lämna vintern bakom sig för en vecka. Sol- och badresor är det som lockar sportlovsresenärer mest, där Gran Canaria och Bangkok ligger i toppen. Även storstäder klättrar på listan, där Barcelona och Berlin ökar med 56 procent respektive 111 procent jämfört med innan pandemin, enligt Tickets bokningsstatistik. Följande destinationer toppar listan:

  1. Gran Canaria
  2. Bangkok
  3. London
  4. Malaga
  5. Phuket

First Camp Groups bästa år någonsin

First Camp Group redovisar ett rekordresultat för 2022. Total rapporterad omsättning mer än fördubblades under året, från 473 till 1 004 MSEK. Även den organiska tillväxten var mycket stark med +18 procent. Några väsentliga händelser under det fjärde kvartalet:

  • I december har First Camp förvärvat Leksand Resort-koncernen.
  • First Camp har ingått avtal om Aarhus Camping i Danmark samt ingått avtal om att förvärva Bö Camping i Norge.

Nytt direktflyg från Arlanda till Tunisien

Tunisiens näst största flygbolag, Nouvelair, är tillbaka på Arlanda och lanserar direktflyg till Tunis-Carthage International Airport i Tunisien. Rutten kommer att trafikeras en dag i veckan från 19 juni 2023, måndagar, med en Airbus 320. Sträckan trafikeras av flygplanstypen Airbus 320 som rymmer 180 passagerare. Biljetter finns till försäljning på www.nouvelair.com.

Tunisien

London är favoritdestination för soloresenärer 2023

Tanken på att resa ensam kan vara skrämmande, men är en god möjlighet att lära känna både sig själv och nya människor världen över. Hotell- och resesöksajten momondo.se har listat de mest populära destinationer dit soloresenärer söker sig under 2023:

  1. London, Storbritannien
  2. Málaga, Spanien
  3. Istanbul, Turkiet
  4. Paris, Frankrike
  5. Alicante, Spanien

SJ är Sveriges grönaste varumärke 2023

SJ har utsetts till Sveriges grönaste varumärke inom kategorin Transport för femtonde året i rad, enligt konsultföretaget Differ. Över 1000 svenskar har röstat i undersökningen och SJ prisas återigen för hållbarhetsarbete i framkant. Ett pågående projekt handlar om att plastbanta bistron. Sedan i april 2022 hämtar företaget Allwin den mat som blir över från tågen i Stockholm. Maten som motsvarar 2 400 måltider i månaden delas sedan ut till behövande, bland annat i Svenska Kyrkans regi.

Foto: Stefan Nilsson

Rekordsiffror för gästnätter i Halmstad

Den preliminära statistiken visar på över 800 000 gästnätter i Halmstad under 2022, vilket innebär rekord. Det har varit en bra utveckling av gästnätter, och störst ökning står inhemska besökare för. Bland utländska gäster är det främst danskar, tyskar och norrmän som återvänder. Trenden visar på en längre säsong. Hotellen i Halmstad hade all time high och ökade med 60 000 gästnätter jämfört med 2021.

veckans reflektion

Kul att det äntligen finns ett direktflyg till Tunisien igen. Vi gillade Tunisien mycket och kan bland annat rekommendera besök på ön Djerba och i den blåvita staden Sidi Bou Said.

Missade du förra resenyheterna? Läs Silvermeny, glassmaker och hit reser svenskarna för maten

Prenumerera på vårt nyhetsbrev