Annons

Då var det måndag igen och dags för resenyheter här på FREEDOMtravel. Det märks att våren är på väg och nyheterna handlar om allt från påskresor till camping och husbilsliv.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Hit reser svenska resenärer i påsk

Våren närmar sig och det gör även påsken. Många vill ut och resa under påsklovet, som i år infaller under vecka 14 eller 15 beroende på var man bor, och Norwegian har tagit fram en lista på de populäraste utlandsdestinationerna. Listan visar att svenska resenärer längtar efter både storstad och sol. De mest populära utlandsdestinationerna från Stockholm Arlanda under påsken:

 1. London
 2. Malaga
 3. Köpenhamn
 4. Alicante
 5. Helsingfors

Gästernas favoritcampingar 2023 – vinnarna av Campers’ Choice

Nu presenteras årets vinnare av Camping.se Campers’ Choice 2023, tävlingen där gästerna röstar fram sina favoritcampingplatser i Sverige. Under årets röstomgång har 6 585 gäster röstat på sina favoritanläggningar. Tolv svenska campingplatser får utmärkelsen 2023:

 1. Byske Havsbad, Västerbotten
 2. Böda Sand Beach Resort, Öland
 3. Destination Apelviken, Halland
 4. Dragsö Camping & Stugby, Blekinge
 5. Gekåsbyn Ullared, Halland
 6. Gullbrannagården, Halland
 7. Hälleviks Camping, Blekinge
 8. Särna Camping, Dalarna
 9. Tingsryd Resort, Småland
 10. Torsby Camping, Värmland
 11. Västra Kajen Camping, Norrbotten
 12. Överhörnäs Camping, Ångermanland
Vinnare av Camping.se Campers’ Choice 2023. Foto: Dick Gillberg

SCR är värd när 30 tyska resejournalister upptäcker Sverige i husbil

SCR Svensk Camping är värd för ett unikt pressevent för marknadsföring av Sverige som campingdestination i Tyskland. I sommar kommer ett 30-tal tyska resejournalister hit för en gemensam pressresa i Västsverige. Presseventet arrangeras på uppdrag av tyska Caravanning Industry Association (CIVD) och Messe Düsseldorf och genomförs tillsammans med Turistrådet Västsverige. Presskåren reser i arton husbilar med start i Göteborg och kör en rutt genom Bohuslän och Dalsland.

Husbil på Hafsten Resort

Polar utökar i Finland

Polar har under många år varit ett välkänt varumärke utomlands, men har under ett antal år saknat en heltäckande lösning för försäljning och eftermarknad i Finland. Tillsammans med Rinta-Jouppi kommer nu Polar finnas på åtta olika platser i Finland. I Åbo, Esbo Koskelo, Karleby, Jyväskylä, Rovaniemi, Björneborg, Lempäälä och Kempele.

Undersökning om husbilsturism under Trandansen

I år ska det djupdykas i frågorna om husbilsturismen vid Trandansen vid Hornborgasjön. Varje år besöker över 100 000 besökare Trandansen under en period på fyra veckor när tranorna dansar. Upp till tusen av dessa kommer med husbil. I år kommer Anna Martinez, verksamhetsutvecklare i hållbar turism på Falköpings kommun, bo i en husbil på Trandansen under transäsongen. Enkäter kommer att delas ut, husbilsgäster bjuds in på fika i husbilen och andra gäster välkomnas in för att samtala om sina tankar om husbilsturismen, hållbarhet och det unika med Hornborgasjön.

Många väljer Danmark med StenaLine i påsk

På Stena Lines linje Göteborg-Fredrikshamn har bokningarna ökat med 8,5 procent inför påsken i jämförelse med fjolåret. Detta är en tydlig markör på svenskarnas reslust trots ansträngd ekonomin. Dessutom visar den årliga Resebarometern att Danmark som destination ligger i topp hos svenskarna och att allt fler väljer att resa med bil. Sträckan Göteborg-Fredrikshamn trafikeras av de tre färjorna Stena Danica, Stena Jutlandica och Stena Vinga, som kan ta de svenska passagerarna till Danmark på bara 3,5 timmar.

Hotels.com listar bästa resmålen för ditt stjärntecken

Den 23 mars förflyttades Pluto in i Vattumannens stjärnbild, ett skifte på himlavalvet som senast inträffade under sent 1700-tal. Påföljderna av detta anses kunna leda till ilska och förstörelse. Eftersom det här kan uppfattas som en stressig period, listar Hotels.com avkopplande hotell med inspiration från stjärntecknens egenskaper där svenskar kan vila upp sig och till och med undvika kaoset … Hotellen passar också bra eftersom data från Hotels.com visar att 2023 är året då en ny wellnessvåg sköljer in.

 • Mama Shelter, Rom, Italien – Perfekt för Jordtecken (Oxen, Jungfrun och Stenbocken)
 • Papaya Playa Project, Tulum, Mexiko – Perfekt för Eldtecken (Väduren, Lejonet och Skytten)
 • Santa Barbara Eco Beach Resort, Ribeira Grande, Portugal – Perfekt för Vattentecken (Kräftan, Skorpionen och Fiskarna)
 • Arctic TreeHouse Hotel, Rovaniemi, Finland – Perfekt för Lufttecken (Tvillingarna, Vågen och Vattumannen)
Papaya Playa Project i Mexiko – perfekt för Väduren, Lejonet och Skytten

Veckans reflektion

Varje år när det är dags för Trandansen fylls våra flöden av foton och filmer från Hornborgarsjön. Vi har tänkt att vi också ska se detta skådespel vid tillfälle, men ännu har det inte blivit av …

Missade du förra resenyheterna? Läs Soloresor, bastumat och lovegame

Prenumerera på vårt nyhetsbrev