Meny Stäng

Böda Sand på Öland – Sveriges största camping

Böda Sand Camping på Öland är inte bara Sveriges största camping utan också känd från realityserien Böda Camping på TV. Campingen ligger längs en två mil lång vit sandstrand och är som en egen liten by med butiker, restauranger, nöjen och aktiviteter.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Böda Sand Camping

Böda Sand camping är kanske den mest kända av alla campingar i Sverige, och kanske ska platsen snarare kallas resort. Detta är ju inte bara en camping utan också ett ”komplett” sommarnöje med det mesta en semesterfirande familj kan önska sig. Trots att det är så stort och omfattande är Böda Sand camping faktiskt 100 procent familjeägt.

Böda Sand Camping

Böda sand camping ligger i Löttorp, på norra Öland.

Ett besök på Böda Sand Camping

Peter har varit på Böda Sand Camping en gång för länge, länge sedan, men minnena är inte så ljuva. Det ska vi kanske inte beskylla campingen för, men om man kastar förlovningsringen och efter häftiga bråk avbryter semestern med flickvännen så blir det ju inte så lyckat, oavsett om miljön är fin.

Böda Sand Camping

När vi tillsammans besökte Öland för åtta år sedan, med Peters yngste son Billie och hans dåvarande flickvän, försökte vi faktiskt också på vinst och förlust komma in på Böda Sand, men då var det fullt. Den gången tog vi istället in på Sonjas camping, vilket inte heller var så dumt. Men nu var det alltså dags att kolla in Böda Sand Camping – över dagen.

Böda Sand Camping

Böda Beach Club – med pool och strand

Vi tog oss först ner till Böda Beach Club, och här är stämningen som på vilken utrikes champagnebar som helst. Lyxigt och avslappnat! Just här hängde många unga människor, och det kan man kanske förstå.

Strax intill ligger poolområdet med massor av pooler, vattenrutschbanor och solsängar.

Böda Sand Camping

Centrum med butiker och barnaktiviteter

Böda Sand Camping har också sitt eget centrum, med ICA-butik, bageri, frisör, bankomat, butiker och restauranger. Här finns också en hel rad olika aktiviteter, inte minst för barn. På campingen finns bland annat två minigolfbanor, minibilar och lekplatser.

Om man blir trött på shopping och aktiviteter kan man istället välja att sätta sig på en bänk och ta en paus …

Ta en paus

Utegym, motionsspår och sportaktiviteter

Det finns också en hel del att välja på för den som gillar sport och friluftsliv. Man hittar bland annat utegym, hinderbana och motionsspår, men också golfbana och banor för tennis och padel. Man kan också hyra mountainbike om man vill, och utrustning för olika vattensporter, såsom vattenskoter och SUP.

Böda Sand Camping - utegym
Böda Sand Camping - hinderbana

Camping med husbil eller husvagn

På Böda Sands camping finns 1350 campingplatser. När vi var här var det inte fullt ännu, men det var å andra sidan före midsommar.

WIFI.se

Vi har inte sett TV-serien ”Böda Camping”, men andra som sett det har sagt att vi måste kolla efter ”Paradgatan” som ska vara ”Bödas egen 5th Avenue”. Här bor tydligen de som bor ”finast”, och man är till exempel noga med att tända ljus längs gatan på kvällen.

Böda Sand Camping

Camping i stuga

Det finns sammanlagt 125 stugor på Böda Sand camping, så man behöver inte ha husbil eller husvagn för att semestra här.

Böda Sand Camping

Vi kollade bland annat in ”Kärleksnästet”, där tre stugor ligger lite avsides i skogen, med en mindre befolkad del av stranden nedanför.

Böda Sand Camping

Vi kollade också in ”Strandbyn med loft”, där alla stugorna har en loftvåning.

Böda Sand Camping

Vad tyckte vi om Böda Sand Camping?

För egen del väljer vi idag oftast ställplatser eller mindre campingar, men om man letar efter den här typen av camping måste vi säga att det är väldigt fint här. Vi hade själva en mycket fin dag i solen! Vi var också väldigt nöjda med bra bemötande i receptionen, av en ung kille som genuint verkade trivas mycket bra på sitt jobb.

Se mer i närheten av Böda Sand Camping

Inte långt från Böda Sand camping ligger Mellböda gård med 2D café, konst och drakflygning. Om du istället åker norrut hittar du stränderna Lyckeskog och Homrevet samt Trollskogen. I den nordligaste delen av Öland hittar du också fyren Långe Erik. På västkusten kan du följa en vacker väg förbi Byxelkrok och Byrums raukar.

Strand Öland
Strand på norra Öland, vid Trollskogen

Har du besökt Böda Sand camping, och hur var din upplevelse i så fall? Har du kanske sett TV-serien ”Böda Camping”?

Fakta om Böda Sand camping

 • Adress: Bödasandsallén 11, Löttorp, Öland
 • Kommun: Borgholms kommun
 • Län: Kalmar län
 • Landskap: Öland
 • Läs mer: Du hittar mer information på campingens webbplats.

Service och praktisk info

 • Servicehus: Moderna servicehus finns, och även skötrum och tillgängliga toaletter. För servicen används ett gult kort. En del service ingår och annat kostar extra, vilket betalas online eller i receptionen.
 • Tvätt: Tvättmaskiner och torktumlare finns i servicehus 3 och 4. Betalas med det gula kortet.
 • WiFi: Campinggäster har tillgång till WiFi utan extra kostnad.
 • Butiker: ICA, Bageriet och Godiskiosken.
 • Matservering: Centro pizzeria, Böda Beach Club, Foodmarket, Krabban och Glassbaren
 • Övrig service: Bankomat, nattvakt patrullerar under högsäsong
 • Regler: Bilar för högs köra i 20 km/h inom området, cykelförbud i centrum, grillning får endast ske i grill, hundar ska vara kopplade inom området, rökning ej tillåtet i allmänna byggnader, man ska vara tyst/visa hänsyn mellan 23:00 och 07:00, utcheckning är senast 12:00 för camping och 11:00 för stugor.

Aktiviteter

 • Bad och vattensport: Strand, pool, badlandet och Beach Center (hyra vattenskoter, trampbåt, SUP med mera)
 • Barnaktiviteter: Böddes hus (ledarledda aktiviteter), Böddes pop up teater, Böddes gympa, Böddes golfbana, lekparker och studskuddar, mini- och cykelbilar och Böda Sandståget.
 • YouthCamp: Park för skate och kickbike.
 • SportCamp: Utegym och hinderbana, gruppträning, tennis, padel, motionsspår och orientering.
 • Cykelturer: Flera cykelleder utgår från Böda Sand. Man kan också hyra mountainbike.
 • Golf: Böda Sand golfklubb.
 • Minigolf: Det finns två minigolfbanor
 • Frisör och massage: Böda sand massage, frisör och fiskspa.
 • Shopping: Böda Sand sport & fritid, Ateljé Stor & Liten samt Sportcamp.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev