Måndag igen och ny vecka! Här på FREEDOMtravel inleder vi som vanligt veckan med resenyheter, med fokus på resor, camping och turism. Vi har botaniserat bland veckans pressmeddelanden … Håll till godo!

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Polar släpper 2 nya planlösningar

Polar fyller 60 år och startar ett väldigt spännande år med att presentera helt nya planlösningar i sina populära Blue- och Blacklinevagnar: 650 BQDA i blueline samt 590 FWL Blackline. Men det är inte allt, skriver företaget. Enligt dem kommer snart en ny fantastisk möjlighet. “Håll utkik!” skriver de i pressmeddelandet.

590 FWL, foto: Polar

First Camp förvärvar 5-stjärniga Kronocamping Lidköping

First Camp fortsätter sin tillväxtresa och förvärvar nu Kronocamping Lidköping. Campingen är flerfalt prisbelönt och en av Sveriges få femstjärniga campingar. På campingen finns 500 campingtomter, spa, restaurang och äventyrsgolf, och läget är attraktivt vid Vänerns strand, med gångavstånd till centrala Lidköping. Efter förvärvet har First Camp 71 destinationer varav 52 i Sverige.

Foto: Kronocamping Lidköping

Allt fler passagerare reser med Finnlines fartyg

Antalet privatresenärer på Finnlines fartyg ökade med över 17 procent under 2023 jämfört med 2022. Rederiet lyfte också sina passagerartjänster till en helt ny nivå när det första av två frakt- och passagerarfartyg i Superstarklassen, Finnsirius, började trafikera rutten NådendalÅland -Sverige i mitten av september 2023. Systerfartyget Finncanopus levererades till Finnlines i december och är nu på väg mot Europa. Detaljer om Finncanopus jungfruresa kommer att meddelas så snart fartyget är i Europa.

Foto: Finnlines

Europas största vattenland expanderar med Hawaii-hotell

Under våren 2024 kommer det tyska äventyrsbadet Tropical Islands göra en betydande utbyggnad av sin berömda kupol som idag rymmer Europas största inomhusvattenland. Expanderingen omfattar ett nytt hotellkomplex om 2 300 kvadratmeter med 150 hotellrum, en restaurang och ett brett utbud av aktiviteter. OHANA Town och OHANA Lodges kommer erbjuda många aktiviteter och förväntas öppna i april 2024. Förutom hotellrum och sviter erbjuder Tropical Islands även camping och ställplatser.

OHANA Town och OHANA Lodges förväntas öppna i april 2024. Foto: Tropical Islands

2023 var ett rekordår för Kroatiens turism

Under förra året besökte 20,6 miljoner resenärer Kroatien. Enligt eVisitor-systemet genererade dessa besökare 108 miljoner övernattningar. Jämfört med 2022 ökade antalet ankomster med 9 procent och övernattningar med 3 procent. De mest populära destinationerna i Kroatien var Istrien, Split-Dalmatiens län och Kvarner. Nu har Dubrovnik, av reseplattformen Big 7 Travel, utsetts till en “must-visit” destination 2024.

Dubrovnik, foto: Daniel Pavlinovic

Detur lanserar charter från Göteborg till Tunisien

Lagom till midsommar börjar Detur att erbjuda charterresor direkt från Göteborg Landvetter Airport till vackra Tunisien. Detur, med danska ägaren Aventura Rejser (Aventura Travel Group) i spetsen, kommer att erbjuda charter varje vecka med start den 25 juni i samarbete med flygbolaget Airseven. Tunisien erbjuder så väl sol och bad som intressanta sevärdheter för den som vill utforska kulturen.

6 nya restauranger på Swedavias flygplatser

Det kommersiella utbudet på Swedavias flygplatser fortsätter att växa. Under december öppnade hela sex nya enheter. Bland annat fick Stockholm Arlanda Airport sin första godisbutik i form av RC Bon Bon Glacerie. Här är alla öppningar under december:

Arlanda, Terminal 5

  • WHSmith – Gate D12: Butiken för resenären på språng.
  • 60° Bar & Brewery – Gate E1: Pub, café, gastrobar
  • RC Bon Bon Glacerie – Marknadsplatsen: med glass och godis
  • Craft n’ Draft – Gate F29: Modern gastropub

Landvetter

  • Joe & The Juice: Energishots och juicer med superfood-ingredienser
  • C/C Cornelius Coffee: Maträtter, fika och baristakaffe
RC Bon Bon Glacerie, foto: Swedavia

Succé för “Monet’s Garden” – förlängs till 31 mars

Efter hög efterfrågan och ett stort intresse förlängs nu den interaktiva utställningen Monet’s Garden på Djurgården i Stockholm. Närmare 100 000 har redan besökt utställningen, som på grund av det höga intresset nu förlängs till och med den 31 mars. Den unika konstupplevelsen, där Monets förtrollade värld låter besökarna delta i en immersiv, interaktiv oas, toppar just nu Eventims lista över de mest populära eventen.

Veckans reflektion

Kul att se att fler privata resenärer reser med Finnlines. Deras nya fartyg, Finnsirius, är helt fantastiskt fint! Det nya systerfartyget Finncanopus ska tydligen runda Godahoppsudden i Sydafrika. Om vi ser fartyget under vår Sydafrikaresa ska vi vinka! (Nåja, inte så troligt, men en rolig tanke!)

Missade du förra resenyheterna? Läs Vinresor, vildmarkståg och resetrender 2024

Prenumerera på vårt nyhetsbrev