Meny Stäng

Charter till Singapore, sagojul och tågsemester

Annons

Vad trevligt att du kikar in på FREEDOMtravel för att spana in våra resenyheter! Varje måndag presenterar vi ett urval av korta utdrag från veckans pressmeddelanden inom området resor, turism och camping. Håll till godo!

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

TUI lanserar Singapore

Med ett ständigt växande utbud av resmål erbjuder TUI i dag över 100 destinationer världen över. En av höstens nyheter för svenska resenärer är Singapore. Singapore är bäst känt för sin mångsidiga kultur, moderna arkitektur och stora kulinariska utbud. Den lilla nationen, blott hälften så stor som Öland, är en smältdegel av kinesiska, indiska och malaysiska traditioner.

Tre nya restauranger har öppnat på Arlanda

I oktober öppnade tre nya restauranger på Stockholm Arlanda Airport. En italiensk restaurang, en bar med lokalproducerat utbud och ett café med fokus på ekologiska och genuina bakverk. Här är de nya enheterna på Arlanda:

  • Barino Italian Cuisine, Arlanda SkyCity
  • 60 ° Bar & Brewery, Arlanda Terminal 5
  • RC Café & Pâtisserie, Arlanda Terminal 5

Vemdalen rankas bland världens topp 20 i Savills Ski Resilience Index

Vemdalen har blivit rankad på tjugonde plats av världens skidorter med störst motståndskraft mot klimatförändringarna. Savills Ski Resilience Index rankar 62 skidorter världen över baserat på fem kriterier för att mäta dess kvalitet, reliabilitet och motståndskraft mot klimatförändringarna. Vemdalen är rankad högst av de Skandinaviska skidorterna följt av Hemsedal (22), Åre (24) och Trysil (31). Listan toppas av Aspen i USA.

Sagojul på Kolmården är tillbaka

Den 2 december slår Kolmården återigen upp portarna till en gnistrande magisk vintervärld fylld av julkänsla och äventyr – för både stora och små. Här får barnen träffa Tomten, besöka tomtenissarnas verkstad och hälsa på Bamse i hans julpyntade Småköping där det finns en stor skridskobana. Sagojul på Kolmården har öppet lördag och söndag, 2-17 december samt under mellandagarna 27-31 december.

Tyrols Julbord firar 40 år

Tyrols julbord, på Gröna Lund, har startat för 40:e året i rad. 40-årsjubiléet firas med återinförande av några klassiska rätter i modern tappning, bland annat vildandsballotine med tranbärssås och rippaté med svart trumpetsvamp. Enligt den 40-åriga traditionen återfinns även klassiker med norrländska smaker såsom björnköttbullar, souvasbakad lax och åkerbärsglass.

Vagabond bjuder in till träff om tågsemester

Svenskarnas växande intresse för tågresor har lett till en boom för interrailkort och vinteravgångar som säljer slut i rekordfart. Vagabond, som en gång startade som ett tågluffarmagasin, arrangerar ett event om tågresor på Stockholms Centralstation den 1 december. Vagabond-redaktionen är på plats hela dagen, inklusive tågsemester-experten Per J Andersson, för att snacka resor och svara på frågor. Det är även representanter för Snälltåget, SJ, Europarunt, Vy, Tyska Turistbyrån och Schweiz Turistbyrå.

Veckans reflektion

Tågsemester har kanske inte blivit fullt så stort bland svenskarna som en del hoppats på, men det finns intresse. Tåg är ju inte bara ett hållbart alternativ, utan också ett trevligt sätt att resa, ofta med vackra vyer och möjlighet att till exempel läsa eller stifta nya bekantskaper. Gillar du att resa med tåg?

Missade du förra resenyheterna? Läs ”Dubbelgångare” och Sveriges mest eftertraktade campingar

Prenumerera på vårt nyhetsbrev