Meny Stäng

Tågluff i Sverige, spektakulär fyr och husbil som hotellsvit

Annons

Semesteridéerna i Sverige spirar! Nu kan man tågluffa landet runt, bo på träningshotell i Stockholm, kryssa med Tallink Silja till Gotland, besöka en spektakulär fyr på Västkusten eller hyra en husbil som är som en hotellsvit. Samtidigt öppnar Polen sina gränser. Det är dags för veckans resenyheter!

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

SJ lanserar tågluffarkort i Sverige

Ett nytt tågluffarkort gör Sverige mer tillgängligt i sommar. Kortet finns i flera varianter, för vuxna, pensionärer, studenter och ungdomar. Familjer som vill tågluffa med barn köper tågluffarkort till de vuxna och utnyttjar ordinarie barnerbjudande. Kortet gäller för resor till nästan 300 stationer i Sverige, från Kiruna i norr till Malmö i söder.

Der nya kortet går att köpa för antingen 15 eller 30 dagar under perioden 2 juni till 22 augusti och ger rätt till obegränsat antal resor på SJs alla dag- och nattåg i Sverige, i 2 klass på dagtåg samt i 2 klass sitt- och liggvagn på nattågen under perioden.

tåg

Efterfrågan på resor och upplevelser i närområdet har ökat kraftigt till följd av coronapandemin och UD:s reseavrådan. Detta tar Tallink Silja nu fasta på och börjar erbjuda kryssningar mellan Stockholm och Visby med sitt flaggskepp Silja Symphony under juli månad.

Kryssningarna, som kommer gå via Mariehamn, kommer bjuda på en skärgårdsupplevelse, god mat och dryck, underhållning samt möjlighet att handla taxfree. För att välkomna resenärer tryggt och säkert har en ny standard med en rad konkreta säkerhetsåtgärder antagits, såsom begränsat antal passagerare och distans mellan borden i restaurangerna.

Tallink Silja

Stordalen lanserar husbilar som hotellsviter

Petter Stordalens Hobo Hotel har gått ihop med Volkswagen för att hyra ut husbilar inredda som hotellsviter. Detta rapporterar Expressens Allt om Resor. Husbilarna är bokningsbara under fem veckor i sommar, med start den 6 juli.

Husbilarna är utrustade med allt som vanligtvis finns i ett hotellrum, såsom till exempelvis sängkläder, morgonrock, tofflor, hårfön och WiFi. Dessutom ingår en specialmeny designad stjärnkocken Frida Ronge, från restaurang Tak i Stockholm. Man kan boka antingen två eller tre nätter till ett pris från 5 900 kronor. Gästerna checkar in vid Hobo hotell.

Apollo öppnar träningshotell i Stockholm

För några dagar sedan lanserade Apollo sitt första nordiska Apollo Sports-hotell: Royal Park STHLM. Det nya träningshotellet ligger i Hagaparken i Stockholm och erbjuder ett stort utbud av träning, återhämtning och hälsosam mat. Hotellet är strategiskt utvalt för att passa alla de som vill träna i vackra omgivningar, njuta av god mat och spa och samtidigt ha nära till både city och Arlanda flygplats.

Fyrplatsen Pater Noster får ny operatör

Statens Fastighetsverk har tecknat hyresavtal med en ny operatör som tar över verksamheten på en av Sveriges mest spektakulära fyrplatser – Pater Noster på ön Hamneskär utanför Marstrand. Bakom satsningen står en västkustbaserad grupp med lång erfarenhet från näringsliv, segling, restaurang, hotell och design.

Liksom tidigare kommer Hamneskär och Pater Noster att vara ett utflyktsmål för alla, med bland annat kaféverksamhet. Renovering av fyrmästarbostaden har påbörjats och redan till sommaren välkomnas de första gästerna som då får en försmak av vad som komma skall. Under 2021 ska allt stå färdigt. 

Polen öppnar sina gränser

Polen öppnade den 13 juni sina gränser för länder inom Schengenområdet, det vill säga EU-länder samt Island, Liechtenstein, Norge och Schweiz. Hotell, restauranger, butiker och flertalet turistattraktioner har öppnat. Man bör hålla 2 meters avstånd till andra, och om det inte är möjligt ska man använda ansiktsmask. Folksamlingar är begränsade till 150 personer. Internationella flyg ska återupptas från och med den 16 juni.

WIFI.se
Gdansk Neptun

Veckans reflektion

När möjligheterna att resa utomlands begränsats öppnar det också upp för många kreativa semesteridéer på hemmaplan. Roligt att se alla idéer kring husbilar, tågresor, kryssningar och hotellkoncept!

Missade du förra resenyheterna? Läs Elmia flyttas fram och resenärer snart redo för världen

Prenumerera på vårt nyhetsbrev