Annons

Då var det måndag igen! FREEDOMtravels redaktion båtluffar i Filippinerna, men som tur är har vi några återkommande teman som hjälper oss att hålla reda på veckodagarna. På måndagar kör vi resenyheter!

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Snälltåget kör raka spåret till Österrike i sommar

I sommar kan man för första gången resa direkt med nattåg mellan Sverige och Österrike. Snälltågets sommaravgång kommer att gå från Malmö till de österrikiska Alperna den 22 juli 2023 och återvänder igen den 30 juli 2023. Tåget drivs av vatten-, vind- och solenergi och en tur- och returresa mellan Sverige och SalzburgerLand innebär ett utsläpp på cirka 1,2 kg CO2 per person. Snälltåget stannar vid totalt fem stationer i SalzburgerLand, bland annat i Zell am See-Kaprun och i St. Johann i Salzburg.

Foto: Snälltåget

15 procent av svenskarna saknar en reskamrat

Att ekonomi och omvärldshändelser påverkar svenskarnas resande 2023 är de flesta överens om. Men även andra faktorer i ens närhet påverkar resefrekvensen, visar Tickets SIFO-undersökning. Hela 15 procent uppger att de skulle resa mer 2023 om de hade haft någon annan att resa med, medan endast 5 procent föredrar att resa helt själva utan sällskap. Ticket listar skäl till att våga prova på att resa ensam, så inte uteblivet sällskap hindrar en från att utforska världen.

  1. Du väljer själv när du vill vara social eller inte
  2. Du slipper kompromissa med dina resplaner
  3. Du blir mer uppmärksam på omgivningen
  4. Du växer som människa

Norwegian startar ny linje mellan Göteborg och Barcelona

Med start 22 juni börjar Norwegian flyga mellan Göteborg Landvetter och Barcelona. Den nya linjen kommer att trafikeras tre gånger i veckan, på tisdagar, torsdagar och söndagar. Linjen är inledningsvis en sommarlinje men kan komma att bli en åretruntlinje beroende på efterfrågan. Dessutom utökas antalet avgångar till Barcelona från Stockholm Arlanda. För den som vill vara ute i god tid går det nu även att boka flygbiljetter för vinterhalvåret 2023/2024.

Kayakomats heta syskon på väg … Nu kommer Bastumat!

Först kom Kayakomaten – nu kommer Bastumaten. Bastumat by Kayakomat är liksom sitt syskon en obemannad station med sjönära läge redo att bokas via en app, låsas upp och svettas i. Den första Bastumaten öppnar den 26 mars på vid Pampas Marina i Solna. Det kostar 599 kronor för 2 timmar att hyra en Bastumat. För att hyra, gå in på www.bastumat.com. Företaget söker samtidigt fler lägen för att etablera Bastumater, och samarbetspartners som vill vara med och driva en Bastumat.

Hotellkedja bjuder in till vuxenlek på unika hotell

Countryside Hotels drar igång den relationsbyggande tävlingen ”Lovegame” i maj, på två av Countryside Hotels 35 destinationer. Lovegame pågår under tre dagar med 8 deltagare på varje ställe. Varje deltagare har anmält sig tillsammans med en ytterligare person, som kan vara ens partner, vän eller något annat. Paren möts sedan av ett antal överraskande aktiviteter varje dag, som innehåller utmaningar som sätter relationen i centrum.

Veckans reflektion

Bastumaten är ju en kul idé! Dessutom lite extra roligt att den första finns strax intill vår husbåt i Pampas marina.

Missade du förra resenyheterna? Läs Campingsommar, seniorpass och populära landmärken

Prenumerera på vårt nyhetsbrev