Meny Stäng

Campingkedjor går samman, ny husbilsmässa och rundresor med tåg

Annons

Två stora campingkedjor går samman, och den största blir ännu större. Husbils- och husvagnsmässan Elmia är inställd – men då arrangerar husbilstillverkarna en egen mässa. Och så kan man nu boka rundresor med tåg och hotell i samma bokning. Det är dags för resenyheter igen!

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Storaffär i campingbranschen: Skandinaviens två största kedjor går samman 

Sveriges och Skandinaviens två största campingkedjor – First Camp och Svenska Campingpärlor – går samman. Efter att en extra bolagsstämma i Grönklittsgruppen AB (publ) röstat för en försäljning av det helägda dotterbolaget Svenska Campingpärlor AB, förvärvar nu United Camping-koncernen, som First Camp ingår i, Svenska Campingpärlor. Totalt får den samlade kedjan 55 destinationer i Skandinavien och en omsättning ett normalår på uppemot 700 MSEK.

Grönklittsgruppens VD Mari Tara och Johan Söör, VD United Camping/First Camp. Foto: Grönklittsgruppen

KABE och Adria arrangerar husvagns- och husbilsmässa

Den stora mässan ”Elmia Husvagn Husbil”, som brukar arrangeras i september varje år, blev som bekant inställd i år. Nu har Kabe koncernen bestämt sig för att hyra A-hallen och arrangera en egen mässa. De kommer visa 123 fordon från Kabe, Adria, Sun Living och Affinity. Dessutom kommer tillbehör visas från Kama Fritid. Mässan arrangeras på Elmia i Jönköping 4-12 september, och biljetter köps via Tickster.

elmia camping

Gröna Lund och Heineken lanserar unikt klubbkoncept på nattöppet tivoli

Under sex kvällar i augusti och september kommer man för första gången kunna uppleva Gröna Lund nattetid som man aldrig tidigare sett tivolit. Heineken och Gröna Lund lanserar nämligen konceptet NIGHT RIDER, där Gröna Lund förvandlas till Sveriges mest unika klubbmiljö med utökat serveringstillstånd i parken och en åldersgräns på 23 år. Åkattraktioner, spel och barer laddas med extra ljud, ljus och musik som får natten att vibrera. 

Stegvis och försiktigt när Liseberg får släppa in fler gäster

Platserna till Liseberg i juli har varit helt fullbokade länge, men nu får fler möjlighet att besöka nöjesparken efter att FHM och regeringen införde lättnader från och med 15 juli. Det är en försiktig ökning som görs, ca 950 platser per dag vilket innebär en ökning på knappt 12 procent jämfört med de senaste veckorna. Det är långt ifrån besöksantalet en vanlig sommardag ett vanligt år som brukar ligga på 25-30 000.

Sembo fortsätter sin storsatsning med färdiga rundresor – Nu med tåg

Intresset hos svenskarna att kunna boka mera klimatsmarta alternativ har gjort att Sembo nu växlar upp satsningen på färdiga rundresor. Den här gången är det ett nytt koncept som gör det möjligt att kunna boka tåg och hotell i kombination. För att förenkla för resenärerna kan de på ett och samma ställe boka hela sin resa med en knapptryckning. Möjligheten lanseras inledningsvis på 11 utvalda rundresor, i Sverige, Danmark och ut i Europa. 

veckans reflektion

De största campingkedjorna (eller den största campingkedjan kanske?) blir större och större. Men var ska det sluta undrar man? Är det inte trevligt och bra om det finns flera olika aktörer på marknaden?

Missade du förra resenyheterna? Läs Filminspelning vid Göta kanal, elflyg och nya flyglinjer

Prenumerera på vårt nyhetsbrev