Meny Stäng

Filminspelning vid Göta kanal, elflyg och nya flyglinjer

Annons

Under augusti blir det filminspelning längs med Göta kanal, för en ny Göta kanal-film. Vi kan också rapportera om flera nya flyglinjer ut i Europa och världen, samt om en fallstudie kring en svensk elflyglinje.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Här spelas Göta kanal 4 in i sommar

Det har gått 40 år sedan premiären av den första filmen ”Göta kanal – eller vem drog ur proppen?”. I augusti kommer nya filmen ”Göta kanal 4 – Vinna eller försvinna” spelas in på tio platser längs kanalen. Filmen ska ha premiär under 2022, samma år då Göta kanal firar 190 år. Här spelas filmen in:

  • 7 augusti och 16 augusti: Sjötorp
  • 10 augusti: Sätra gård
  • 11 augusti: Norrqvarn
  • 12 augusti: Lövsäng (mellan Sjötorp och Tåtorp)
  • 17-19 augusti: Lanthöjden (Töreboda)
  • 20 augusti: Hajstorp
  • 21 augusti och 27-28 augusti: Forsvik
  • 23-24 augusti: Motala
  • 25-26 augusti: Karlsborg

7 av 10 planerar semesterresa inom 6 månader – Millennials mest ressugna

I snitt planerar just nu 7 av 10 i sju undersökta länder för en semesterresa inom sex månader. Bland svenskar, danskar och norrmän ligger Sverige bland topp fem av de destinationer man vill resa till. En kust- eller natursemester lockar mest. Visit Swedens Resebarometer har senast genomförts i Sverige, Danmark, Norge, Frankrike, Nederländerna, Tyskland och Storbritannien. Enligt YouGovs senaste International Travel & Tourism Report 2021, är Millennials den mest ressugna åldersgruppen.

Finnair storsatsar i Sverige – ökad tillgänglighet till Asien och USA

Det finska flygbolaget Finnair ser internationella möjligheter på den svenska marknaden och etablerar en ny bas på Stockholm Arlanda Airport. Samtidigt lanserar de tre nya långdistanslinjer inför vintersäsongen, till Bangkok, Phuket och Miami. Arlanda-Bangkok kommer trafikeras 5-7 gånger/vecka, Arlanda-Phuket 1-3 gånger/vecka och Arlanda-Miami 2-4 gånger/vecka.

Strand Koh Samui

Swedavia deltar i fallstudie av elflyglinje mellan Umeå och Åre Östersund

Swedavia är en del av projektet ”Fossilfritt flyg i norra Sverige – en genomförandestudie” som har nu blivit beviljat av Energimyndigheten och finansieras med 9,5 miljoner kronor. En del i projektet är en fallstudie av en elflyglinje mellan Umeå Airport och Åre Östersund Airport. Målet är att kartlägga förutsättningarna för grönt flyg och se över hållbara värdekedjor samt undersöka hur förutsättningarna på flygplatserna ser ut för att introducera fossilfria drivmedel.

Transavia France utökar på Arlanda med ny direktlinje till Paris

Det franska lågprisbolaget Transavia France expanderar på Stockholm Arlanda och utökar med ytterligare en linje till Frankrike från den svenska marknaden, denna gång till huvudstaden Paris. Linjen går till Transavias huvudbas, Paris Orly Airport, med trafikstart den 21 oktober. Flygplatsen Paris-Orly ligger i södra Paris, med endast knappt 20 km avstånd till centrala Paris.

Foto: Transavia France

Kungaparet invigde utställningen ”Inglasat” på Sollidens slott

Nyligen öppnade utställningen ”Inglasat” på Sollidens Slott med fyra av Classicums växthus och orangerier. Det är sjunde året i rad som Sollidens Slott bjuder till Idéträdgårdsutställning på Gustaf V:s gamla krocketbana. Fyra kända profiler, Gunnel Carlson, Karin Fransson, Lotta Sjöberg och Karl-Fredrik ”från Eklaholm” Gustafsson, inspirerar besökarna genom att inreda varsitt växthus på sitt alldeles egna unika sätt.

Veckans reflektion

När det talas om Göta kanal minns vi förra sommarens husbilsresa längs Göta kanal med glädje. Vilken härlig resa! Det enda ”dramatiska” som hände var att en hund ramlade i under slussandet – men den fiskades upp av slussvärdarna.

Missade du förra resenyheterna? Läs Ökade flygbokningar, bok om vanlife och ”camperhjälp”

Prenumerera på vårt nyhetsbrev