Meny Stäng

Idag startar direktflyg till Tunisien

Annons

Då var det måndag igen, vilket som vanligt betyder resenyheter här på FREEDOMtravel. Detta är för övrigt inte vilken måndag som helst. Idag börjar direktflyg – för första gången på länge – gå mellan Stockholm och Tunisien, och vi kommer kliva ombord! Mer om detta, och om andra resenyheter från veckan, kan du läsa här.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Bilprovningen: Allvarliga brister hos var femte husvagn

Av de närmare 19 000 husvagnar som Bilprovningen kontrollbesiktade under 2022 hade tre av tio brister. Vanligast (19 procent) var anmärkningar mot komponenter i bromssystemet. Ett annat vanligt fel är att påskjutsanordningen, som har en begränsad rörelse, börjar att verka för sent vid inbromsning. Bilprovningens tips inför campingsäsongen:

  • Kontrollera däcken: mönsterdjup, sprickor, skador, ålder och lufttryck.
  • Kontrollera bromsarna och vid behov låta dem bli servade.
  • Kontrollera belysningen och släpvagnskontakten.
  • Kontrollera batteriernas kondition.
  • Kontrollera att ventilationen fungerar.
  • Vid uppställning och camping, skydda däcken från solljus.
  • Säkerställ att husvagnen har kontrollbesiktats och genomgått en gasolkontroll.

Sommarresor ökar trots det varma vädret

Den heta starten på sommaren verkar inte dämpa svenskarnas efterfrågan efter utlandsresor. Enligt den senaste statistiken från resebyrån Ticket är bokningsläget för sommarsemestrar hela 22 procent högre jämfört med samma period år 2019. Hit reser svenskarna i sommar enligt Ticket:

  1. Mallorca
  2. Split
  3. London
  4. Kreta
  5. Barcelona
Mallorca

Ny hotellupplevelse i Västerås – under stjärnorna

På en takterrass mitt i Västerås City, i en så kallad ”Glasdome”, öppnar nu Plaza Rooftop Hotel – en exklusiv och unik hotellupplevelse. I Plaza Rooftop Hotel sover gästerna med stjärnorna som utsikt. Satsningen är en del av ett nytt spännande samarbete mellan Hotel Plaza och ett av Sveriges starkaste varumärken, den världskända sängleverantören Hästens med fabrik i grannkommunen Köping. Plaza Rooftop Hotel kommer att vara öppet från slutet av juni till september.

Tre båtlinjer trafikerar Norrtälje Hamn i sommar

Norrtälje Hamn är redo att välkomna en spännande och pulserande sommar när skärgårdstrafiken snart drar igång. Även i år kommer tre båtlinjer köra från Norrtälje och ut i skärgården. Den första turen går 26 juni och trafiken pågår sedan till den 20 augusti, med dagliga avgångar i vissa fall. Information om tider, priser och avgångar finns på Norrtälje kommuns webbplats Norrtalje.se.

Många konserter och festivaler i Polen sommaren 2023

Med sommaren börjar festivalsäsongen i Polen. Landet erbjuder en mängd olika musikaliska, kulturella och historiska evenemang. När det kommer till musikfestivaler finns det mycket att välja på: jazz, elektronisk musik, rock, pop, country och alternativ musik. Många av festivalerna är vackert belägna, nära naturen eller med stadskänsla – typiskt för Polen! Här hittar du en lista över polska evenemang sommaren 2023.

Direktflyg från Stockholm till Tunisien

Efter många års avsaknad av en direktlinje mellan Sverige och Tunisien finns nu ett direktflyg. Flygbolaget Nouvelair startar idag, den 19 juni 2023, att flyga direkt mellan Stockholm Arlanda och huvudstaden Tunis. Flyget kommer gå en gång i veckan, på måndagar, och resan tar knappt fyra timmar. Även tillbakaresan går på måndagar. Vi (Peter och Helena på FREEDOMtravel) sitter med på premiärflyget, och du kan följa resan till Tunisien på Instagram på @freedomtravelnews.

Sidi Bou Said
Sidi Bou Said i Tunisien

Veckans reflektion

Vi besökte Tunisien 2021, och blev väldigt förtjusta i detta fina och spännande nordafrikanska land. Det är riktigt roligt att de kommit igång med en direktlinje från Stockholm! För vår del ska det bli fantastiskt att återse landet, och förstås få uppleva nya platser!

Missade du förra resenyheterna? Läs Minskat intresse för dessa resor – och hit reser svenskarna

Prenumerera på vårt nyhetsbrev