Meny Stäng

Flaggskepp, sommarresmål och Danish Camping Award

Annons

Förutom de uppenbart hemska och oroväckande nyheterna i världen denna vecka, kan vi också bjuda på några trevligare nyheter ”i det lilla”. Inte minst är det hett kring camping just nu. Vi har besökt den danska mässan ”Ferie for alle” och kan presentera vinnarna i ”Danish Camping Award”.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Krig och oroligheter i Europa

Ingen har kunnat undgå de svarta rubriker som handlar om Rysslands invasion i Ukraina. För närvarande ska man naturligtvis inte resa till Ukraina, och UD uppmanar svenskar som befinner sig i Ukraina att lämna landet. UD avråder dessutom från icke nödvändiga resor till Ryssland. Situationen kan komma att påverka även andra europeiska länder på olika sätt. Aktuell information om säkerhetsläget i olika länder hittar du alltid på Sweden Abroad eller genom att ladda ner appen UD Resklar.

Högt tryck inför Elmia Husvagn Husbil 2022

Planeringen är i full gång inför Elmia Husvagn Husbil 7-11 september 2022, och majoriteten av de stora varumärkena har redan bokat sina monterplatser. ”Vi ser fram emot att äntligen arrangera Elmia Husvagn Husbil igen och få välkomna både utställare och besökare tillbaka”, säger mässansvarig Klas Brandt.

Pia Weinz-Karlsson, marknadskommunikationschef på KABE märker redan nu av en efterfrågan hos kunderna att få uppleva mässkänslan igen. ”Det finns ett ökat intresse för det mobila fritidslivet där många inte haft husbil eller husvagn förut.”

Flaggskeppet Viking Glory har anlänt till Stockholm

I fredags kom Viking Lines nybyggda flaggskepp Viking Glory för första gången till Stockholm. Hon välkomnades högtidligt med vattensalut, flaggspel och signalering på sin färd in till Stadsgårdskajen. Stockholms hamnar överlämnade också hötidligt en plakett till fartygets seniorbefälhavare Ulf Lindroos. Viking Glory är världens klimatsmartaste fartyg i sin klass och kommer trafikera sträckan Stockholm–Åland­–Åbo dagligen klockan 20.00.

Ticket blir återförsäljare till Islandia

Islandia är en av Nordens ledande Islandsspecialister. Nu gör varumärket entré hos Tickets samtliga 49 butiker i landet. Det innebär att svenskar som vill resa till Island, Färöarna eller Grönland med Islandia kan hitta sin resa hos Sveriges största privatresebyråkedja.

Norwegian lägger till tre nya sommarresmål från Stockholm

Norwegian förbereder sig för en hektiskt sommarsäsong på Stockholm-Arlanda och lanserar tre nya destinationer under sommarmånaderna, till de redan befintliga 54. Därmed kan resenärerna nu direkt med Norwegian till ytterligare tre populära destinationer:

 • Mykonos: Tisdag och fredag (10 juni till 13 augusti)
 • Antalya: Måndag och torsdag (13 juni till 12 augusti)
 • Thessaloniki: Torsdag under (16 juni till 12 augusti)

Vinnare i Danish Camping Award 2022

Under rese- och campingmässan ”Ferie for alle” i danska Herning delades priser ut till vinnarna i Danish Camping Award 2022 (översta bilden). Här kan du se vinnarna i de olika klasserna:

 • Årets husbil: Adria Coral Plus 650 DL
 • Årets plåtis: Pössl Summit 640 Prime
 • Årets husvagn Familj: Knaus Südwind 580 QS
 • Årets husvagn Par: Adria Alpina 663 HT
 • Årets dragbil: Mercedes-Benz C220 d Advantage
 • Årets danska campingplats Klassisk: Hillerød Camping
 • Årets danska campingplats Outdoor: Camp Møns Klint
 • Årets danska campingplats Resort: Hvidbjerg Strand Feriepark
 • Årets utländska campingplats: Krk Premium Camping Resort Kroatien

veckans reflektion

Tänk att vi inte har någon stor resemässa i Sverige längre, sedan ”TUR” i Göteborg lades ner. Nu var det väldigt trevlig att besöka danska ”Ferie for alle”, även om hotet i öst har lagt sig som ett mörkt moln i bakgrunden.

Missade du förra resenyheterna? Läs Passion, gatumat och folkfest

Prenumerera på vårt nyhetsbrev