Meny Stäng

Onda väsen, nya Unesco världsarv och Polarvagnen 2022

Nu är flera svenska nöjesparker på jakt efter onda väsen, och i Tyskland har man fått nya Unesco världsarv. På campingfronten handlar veckans nyheter om Polarvagnens nya årsmodell, en ny delningstjänst och om översvämningarna som drabbade vissa campingar. Det är dags för veckans resenyheter!

Polarvagnen 2022 – största förändringen på årtionden

Till årsmodell 2022 gör Polarvagnen sin största förändring på flera årtionden. Karossen får en ny design, med ett helt nytt formspråk som fortfarande andas Polars DNA. Till årsmodell 2022 blir taket plant och ”knäcken” på taket försvinner vilket gör det enklare att sätta upp markiser samtidigt som insidan blir luftigare. De första exemplaren av Polar 2022 beräknas finnas ute hos en del av återförsäljarna under augusti. Polarvagnen presenterar i år den nya karossen genom VIP-visningar hos sina återförsäljare. Platserna kommer vara begränsade och för att anmäla sig går man in på Polarvagnens hemsida.

Camptoo, en delningstjänst för husbilar lanseras i Sverige

Camptoo lanserar nu en delningstjänst för husbil- och husvagnsuthyrning i Sverige. Tjänsten startades i Nederländerna 2014 och har sedan dess expanderat kraftigt i flera europeiska länder liksom i Australien. Nyligen lanserades Camptoo i Finland med stor framgång. Idén bakom delningstjänsten är att ägare av campingfordon listar sina fordon på tjänsten när de själva inte använder fordonet. Kort fakta om uthyrningen:

  • Kommunikation mellan uthyrare och hyresgäst sköts via plattformen.
  • Camptoo erbjuder en dagsförsäkring via Moderna Försäkringar.
  • Camptoo verifierar hyresgästens identitet med hjälp av BankID, kreditkontroll samt körkort.
  • Camptoo sköter utbetalning, slutbetalning och hantering av depositionen.

Översvämning på campingar i Bohuslän

I förra veckan slog slog regnovädret till med rejäl kraft mot Bohuslän, vilket bland annat ledde till att vissa vägar och campingplatser översvämmades. Detta rapporterar flera media. En del campare råkade ut för stora vattenmängder i tält, husvagnar och husbilar.

Bästa juli någonsin för Kalmars hotell

Under månaderna maj, juni och juli har Kalmars hotellbeläggning haft en fantastisk utveckling, visar aktuell statistik från Benchmarking Alliance. I mätningen, som görs kontinuerligt under hela året, ingår statistik från sex centrala hotell i Kalmar. I juli månad har de hittills en genomsnittlig beläggning på hela 95 procent. Det kan jämföras med 88 procent i juli 2020 och 93 procent i juli 2019, det vill säga före pandemin.

Gröna Lund och Kolmården söker onda väsen

Den 15 oktober startar Halloween på Gröna Lund och sökandet har inletts efter de hundratals aktörer som ska skrämma alla besökare som vågar sig in i de olika skräckhusen och skräckzonerna. I år kommer dubbelt så många aktörer att anställas och Gröna Lund söker nu över 400 onda väsen såsom skräckclowner och zombies. Även Kolmården har påbörjat rekrytering av 100 personer som ska agera onda väsen i parken. Den 16 oktober är det dags för den tionde upplagan av Halloween på Kolmården och det firas med ett jubileum som innebär flera, ännu hemliga, storsatsningar.

Derry

Nya Unesco-utmärkelser i Tyskland

Den internationella uppfattningen av Tyskland som Europas främsta kulturella destination får ny fart genom nuvarande utmärkelser från Unescos världsarvskommitté. Konstnärskolonin Mathildenhöhe i Darmstadt tillhör nu världsarvslistan. Detsamma gäller kurorterna i Baden-Baden, Bad Ems och Bad Kissingen, som tillsammans med åtta andra spa utgör projektet ”Great Spa of Europe”. Priset tillkännagavs nyligen under Unesco -kommitténs 44:e årsmöte i den kinesiska staden Fuzhou.

Veckans reflektion

Husbils- och husvagnslivet har blivit ännu mer populärt under pandemin, och därför är det kanske inte så förvånande att det också dyker upp nya alternativ för att hyra och hyra ut sina fordon. Översvämningarna förresten … oj vad jobbigt! Hoppas att inte alltför många drabbades!

Missade du förra resenyheterna? Läs Avrådan till Thailand och högtryck i Sörmland

Prenumerera på vårt nyhetsbrev