Meny Stäng

Hotellval, undangömda stränder och världens bästa restaurang

Annons

Då var det måndag igen! Vi önskar en fin vecka och presenterar, som vanligt, ett utdrag av veckans pressmeddelanden om nyheter inom resor, turism och camping. Håll till godo!

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Detta är viktigast när svenskar väljer hotell

Tickets senaste Sifoundersökning visar att över hälften av svenskarna anser att ett prisvärt hotell är en av de viktigaste faktorerna när de väljer var de ska bo under sin resa. Allra viktigast är priset bland de yngre och i åldersgruppen 18-30 anser hela 72 procent att priset är viktigast. En bra frukostbuffé hamnar på en imponerande andraplats i listan. De fem viktigaste sakerna när vi väljer hotell:

 1. Att det är prisvärt (56 procent)
 2. Att en bra frukostbuffé ingår (39 procent)
 3. Att det ligger nära ens planerade aktiviteter (27 procent)
 4. Att det har bra service (24 procent)
 5. Att sängarna är av god kvalité (23 procent)

Norwegian ingår avtal för bättre wifi ombord

Norwegian förnyar avtalet med IT-leverantören Anuvu och blir därmed första flygbolaget utanför Nordamerika som installerar Anuvis banbrytande wifi-teknik. Det här innebär att kunderna kan vara uppkopplade med en hastighet som är uppemot 20 gånger snabbare än tidigare. Dessutom ökar bandbredden vilket innebär att tio gånger så många resenärer kan använda internet samtidigt utan att kvaliteten påverkas. Tekniken ska installeras på hela flygplansflottan och sker succesivt under de kommande åren.

Sveriges popularitet ökar bland utländska turister

Intresset för att resa till Sverige är stort bland utländska turister. Statistik från hotell- och resessöksajten momondo.se visar att flygsökningar till Sverige under 2023 hittills ökat med cirka 40 procent, jämfört med 2022. Förutom att Stockholm, Göteborg och Malmö lockar många, finns det även ett stort intresse för de norra delarna av landet och många söker på flygresor till Kiruna, Luleå och Umeå. Avgångsstäder med flest sökningar till Sverige:

 1. Köpenhamn, Danmark
 2. Paris, Frankrike
 3. Helsingfors, Finland
 4. Wien, Österrike
 5. London, England

Sommarens nya resmål hos TUI

Sommarsäsongen har officiellt startat för resebolaget TUI och inför sommaren 2023 kan svenska resenärer välja bland både nya och återkommande resmål. Ännu en nyhet för sommarsäsongen är TUI:s nya hotellplattform, där kunder kan sätta ihop en egen resa och boka hotell i hela världen. Här är några höjdpunkter från TUI:s nyheter sommaren 2023:

 • Rimini – klassisk italiensk badort med vackra sandstränder
 • Polignano a Mare – pittoresk småstad i Apulien på Italiens ”klack”
 • Karpathos – grekisk ö med dramatisk natur mellan Kreta och Rhodos
 • Halkidiki – halvö i nordöstra Grekland med avslappnad atmosfär
 • Georgioupolis – grekisk by med kilometerlånga sandstränder
Solnedgång över Kassandra
Solnedgång i Kassandra, Halkidiki

Fullspäckat barnprogram på Finnlines Sverige – Finland

Barn ombord! Finnlines underhållningsprogram för barn har varit en uppskattad del av sommarturerna på rutten Helsingfors-Travemünde under flera år. Nu introducerar Finnlines samma koncept på sin färjelinje Kapellskär-Långnäs-Nådendal. Varje dag från den 19 juni till 6 augusti kan hela familjen roas av trollkarlar, clowner och musiker.

Spaniens mest undangömda stränder har listats

Gillar du stränder där du inte behöver trängas? AVIS Biluthyrning har släppt en lista över de mest avskilda spanska stränderna med Blå Flagg. Spanien är världsledande på stränder med blå flagg, vilket innebär en rad stränga miljö-, säkerhets- och tillgänglighetskriterier, med ett rekord på 621 platser. AVIS-teamet letade igenom 3 miljoner Google-sökningar för att hitta de mest avskilda blåflaggade stränderna. Se topp 5 nedan, och topp 10 på karta:

 1. Os Frades Beach, nordvästkusten
 2. Ezaro Beach, nordvästkusten
 3. Cala Forn Beach, Costa Brava
 4. Ladeira Beach, nordvästkusten
 5. Areagorda Beach, nordvästkusten

Världens bästa restaurang finns i Sverige

Världens bästa restauranger 2023 har korats av restaurangguiden ”La Liste”. Guiden har samlat material från hundratals guider, recensioner och press och satt samman en topplista. Högst upp på listan hamnar den svenska restaurangen Franzén, som ligger i Stockholm, tillsammans med restaurangen Guy Savoy (Paris) och restaurangen Le Bernadin (New York).

Veckans reflektion

Intressant att furkostbuffén är så viktig vid val av hotell! Här i Filippinerna har vi bara sett frukostbuffé en gång (på ett större hotell på ön Mactan). Om det finns frukost är det oftast filippinsk frukost (ris, ägg och någon typ av skinka/kött/kyckling) eller amerikansk frukost (ägg, bacon och vitt bröd med sylt).

Missade du förra resenyheterna? Läs Sommarens resmål, glamping och minibar för hundar

Prenumerera på vårt nyhetsbrev