Meny Stäng

Nya flyglinjer och smakrik campingmässa

Tiden går fort och det är redan måndag igen, vilket betyder resenyheter här på FREEDOMtravel. Denna vecka kan vi rapportera om en rad nya flyglinjer och om ännu en husbils- och husvagnsmässa på Elmia, bland annat. Och så handlar det om sjöräddning, glass och nyskapade svenska smaker …

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Ryanair lanserar flyglinje Arlanda – Skellefteå

Ryanair fortsätter sin expansion i Sverige och på Stockholm Arlanda Airport. I maj annonserade bolaget att de planerar att öppna en bas med initialt två flygplan och ett tjugotal linjer till Europa samt inrikestrafik till Göteborg och Malmö. Nu adderar de ytterligare en inrikeslinje till Skellefteå. Med start den 3 december 2021 trafikeras Stockholm Arlanda Airport (ARN) – Skellefteå Airport (SFT) två gånger i veckan på måndagar och fredagar.

Finnair utökar med linjer från Arlanda till Los Angeles och New York

Det finska flygbolaget Finnair utökar tillgängligheten till Nordamerika inför vintersäsongen och lanserar två nya långdistanslinjer till Los Angeles och New York från den nya basen på Stockholm Arlanda Airport. De nya destinationerna blir ett komplement till direktlinjerna till Miami samt Bangkok och Phuket som startar i höst.

  • Från 23 okt: Arlanda – Miami International Airport (MIA) 2 gånger/vecka samt från 29 nov 4 gånger/vecka.
  • Från 2 nov: Arlanda – Los Angeles International Airport (LAX) 3 gånger/vecka.
  • Från 7 dec: Arlanda – New York John F Kennedy International Airport (JFK) 3 gånger/vecka samt till jul 4 gånger/vecka.

Eurowings storsatsar med 20 nya Europalinjer från Arlanda

Det tyska lågprisbolaget Eurowings fortsätter att satsa på den svenska marknaden och etablerar en ny bas på Stockholm Arlanda Airport inför sommarsäsongen 2022. Det Lufthansaägda flygbolaget utvecklar destinationsutbudet och förbättrar tillgängligheten från Stockholm med 20 nya direktlinjer inom Europa. Linjerna kommer bland annat gå till Barcelona, Malaga, Rom, Nice, Palma de Mallorca, Gdansk, Berlin och Köpenhamn.

Bergholm arrangerar egen mässa på Elmia: Smaka på Camping

Den 14–17 oktober visas ett 100-tal husbilar och husvagnar i mässhall A på Elmia i Jönköping. Det är husbils- och husvagnsimportören Bergholm som arrangerar mässan ”Smaka på Camping”, med 2022 års nyheter. Dessutom finns medutställare med bland annat tält och tillbehör. Smakmenyer som speglar de länder Bergholms varumärken kommer från, Tyskland, Italien, Spanien och Sverige, kommer erbjudas. På programmet står även musikunderhållning samt dinner show. Biljetter finns på tickster.com.

Fritidsbåtar i fokus när sjöräddningssommaren summeras

Under sommaren genomförde Sjöfartsverkets nationella Sjö- och flygräddningscentral närmare 800 sjöräddningsinsatser, varav en majoritet av dessa insatser genomfördes gentemot olika fritidsbåtar. Storstadsregionerna stod för den största andelen räddningsinsatser under sommaren. Flest insatser genomfördes i Västra Götalands län (173 stycken), följt av Stockholms län (161) och Skåne län (98).

Räddningshelikopter och Sjöräddningssällskap, foto: John Jonsson

SIA Glass och SkiStar i samarbete: Snögubben Valle blir glass

Snögubben Valle är barnens bästa vän på SkiStars destinationer, och snart kommer Valle även att stå modell för Valleglassen – en ny glasspinne i skepnad av krämig gräddglass med vanilj- och jordgubbsmak som kommer att säljas exklusivt hos SkiStar från vintersäsongen. Det är resultatet av ett nytt samarbete mellan SIA Glass och SkiStar.

Nya svenska smaker i kampanj för Sverige

Visit Sweden planerar att nå närmare 10 miljoner tyskar, britter och amerikaner med kampanjen ”The Taste of Swedish Summer”. Kampanjen bygger på foton och filmer där nyskapade sommarsmaker ska locka fler att upptäcka Sverige, och man tipsar om restauranger, butiker och saluhallar. För att skapa kampanjen anlitades kemisten Lena Engelmark-Embertsén och restaurangägaren Elvira Lindqvist. Lena och Elvira har skapat 22 svenska sommarsmaker, som exempelvis:

  • Fermenterad björkdrink
  • Granskottsolja
  • Inlagda gröna jordgubbar med ramslök
  • Picklade hjortron
  • Syltade kantareller med salvia
The Taste of Swedish Summer, foto: Martin Vallin

Veckans reflektion

Nu märks det att det händer saker i rese- och flygbranschen, och många vågar satsa på nya flyglinjer. Intressant också att det blir ännu en campingmässa på Elmia. KABES och Adrias mässa lockade ju en hel del folk. Nu får vi se om även Bergholms mässa blir populär!

Missade du förra resenyheterna? Läs Campingrekord, sista minuten-biljetter och ny lugn klass på tågen

Prenumerera på vårt nyhetsbrev