Meny Stäng

Ökade flygbokningar, bok om vanlife och ”Camperhjälp”

Annons

Hoppas att alla haft en fin helg! Vi startar som vanligt veckan här på FREEDOMtravel med resenyheter. Denna vecka handlar det både om flygresor och om vanlife. Resandet börjar komma igång på allvar igen!

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Flygbokningarna fortsätter starkt uppåt: ”Nya steg mot ett normalläge”

Flygets återhämtning fortsätter, visar nya siffror som Stockholms Handelskammare tagit fram via IATA:s system Global Agency Pro. I synnerhet är det internationella resor med avfärd i augusti där dramatiska volymökningar skett. Jämfört mot 2020 ökade de internationella bokningarna i april med 799,4 procent och för maj var ökningen 1795,1 procent. Det kan dock konstateras att bokningsläget fortsatt inte är tillbaka på normala nivåer.

Flyg SAS

Nu är det pensionärerna som vill resa mest

Statistik från Flygresor.se visar tydligt vilken effekt vaccinationerna har haft på reslusten. I tabellen kan du jämföra den ”normala” åldersfördelningen (midsommarveckan 2019) för dem som söker på flygresor, med årets åldersfördelning (midsommarveckan 2021). Det är en stor förändring framför allt när det gäller åldersgruppern 65+, som är den åldersgrupp som i störst utsträckning är vaccinerad.

20192021
18-24 år9 %7 %
25-34 år28 %19 %
35-44 år22 %15 %
45-54 år19 %16 %
55-64 år14 %20 %
65+ år8 %23 %

Direktflyg till Tyskland från Luleå och Kiruna

Eurowings, som ingår i Lufthansagruppen, expanderar i Sverige och etablerar två nya flyglinjer mellan Stuttgart och Swedavias flygplatser i Luleå och Kiruna under vintersäsongen 2021/2022. De reguljära direktlinjerna kommer avgå till och från Luleå onsdagar samt söndagar och Kiruna lördagar. Detta innebär ytterligare direktflyg från Europa till Swedish Lapland. De senaste åren har tyskar, näst efter norrmännen, varit destinationen Swedish Laplands mesta internationella besökare sett till antalet gästnätter.

Nytt testcenter för covid-19 på Malmö Airport

Swedavia har nu tecknat avtal med Scantest för etablering av ett testcenter på Malmö Airport. Scantest utför PCR- och antigentest på flygplatsen och vid negativt test utfärdas ett reseintyg signerat av en specialistläkare. Svarstiden för PCR-test är 2-4 timmar och för antigentest 30-60 minuter. Resenären ansvarar för att kontrollera med sitt flygbolag vad som gäller för den enskilda resan innan provtagningen sker. 

Ny bok om vanlife

Carl och Isabel Waite är grundare till communityt Vanlife Sverige och driver podden med samma namn. Nu har de också kommit ut med en bok. Vi fick hem ett recensionsexemplar och när vi började bläddra lite försiktigt fastnade vi direkt i olika spännande berättelser. Boken ger konkreta tips för alla som är sugna på att leva vanlife, men bjuder också på berättelser om olika personer och deras erfarenheter av vanlife. Detta är en välskriver och inspirerande bok med fina foton. Du hittar den på vanlifesverige.se samt i butiker som säljer böcker.

Volkswagen Transportbilar lanserar ”Camperhjälpen”

Vi går mot vad som kan bli den största campingsommaren någonsin. Därför lanserar Volkswagen Transportbilar på ”Camperhjälpen” på sin webbplats – en tjänst där erfarna husbilsentusiaster guidar en ny generation nybörjare på rätt väg ut i naturen. Niklas ”Ripa” Ripnäs från Norrköping, ägare av en klassisk VW T2 är en av sju Camperhjälpare som under 28 juni – 18 juli finns tillgängliga för den nya generationen campare.

Nya produkter för husbils- och husvagnsresenärer i FREEDOMtravels webbshop

(Reklam för FREEDOMtravels webbutik) Nu finns det massor av nya produkter med husbils- och husvagnsmotiv i FREEDOMtravels webbutik. Här hittar du allt från nyckelringar och grytlappar till bäddset och jaqardplädar. Just nu är priserna extra bra, med kampanjpriser på alla produkter med husbils- och husvagnstema, både nya och gamla!

Veckans reflektion

Att vanlife och campingliv är hett vet vi, men nu ökar också flygresorna. Det känns härligt att man kan resa mer igen, men också lite skört. Kan det bli ett bakslag på pandemin nu när mycket öppnar och folk blir mindre noga med att hålla avstånd?

Missade du förra veckans resenyheter? Läs Hunden styr semestern – och hundvänliga roadtrips

Prenumerera på vårt nyhetsbrev