Meny Stäng

Kryssning med Silja Line – fin tur med Silja Symphony

En härlig kryssning med Silja Line! Vi har varit iväg på kryssning med Silja Symphony, till Åland och tillbaka. Underbart att man återigen kan göra sådana här små mini-äventyr!

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Specialkryssning – Grand Rehearsal Tour

Resan vi åkte på var en specialkryssning – Grand Rehearsal Tour – då Silja Line tog med press, business partners och Club One-medlemmar på en kryssning med Silja Symphony till Åland. Vi körde ombord med husbilen, eftersom det är enkelt och smidigt när man vill handla i taxfreen ombord.

Kryssning med Silja Line

Silja Line har haft ett långt uppehåll i kryssningarna på grund av pandemin, och bara kört godstransporter och liknande. Nu har resorna rullat igång igen och under den lilla välkomstpresentationen kunde man känna av glädjen inför att äntligen kunna säga ”Välkomna ombord” till gäster igen. På bilden nedanför ser du fartygets kapten.

Ombord på Silja Symphony

Vi bodde i en A-hytt, som var en relativt enkel med trevlig hytt med utsikt mot havet. Fotot nedanför är taget med vidvinkelperspektiv, för att få med så mycket som möjligt av rummet.

Kryssning med Silja Line

Vi började med att se oss omkring på Silja Symphonys stora och läckra shoppinggata, där det finns både butiker och barer.

Kryssning med Silja Line

Naturligtvis ville vi också se utsikten medan vi lämnade Stockholm. När det är så här härligt väder är det ju underbart att vara ute på däck!

Kryssning med Silja Line

En härlig eftermiddag på soldäck

Vi fick en helt fantastiskt härlig eftermiddag på soldäck. Här uppe fanns en DJ som spelade grymt skön musik och vi hängde i solen med varsin öl. Jag tror faktiskt att detta är första gången på länge som vi kunde slappna av riktigt ordentligt, utan datorer eller måsten.

Taxfree shopping

Vi passade också på att handla i taxfree-butiken. Vi upplevde inte att allt var billigt, men om man letar efter erbjudanden kan man göra riktigt bra fynd. Framöver kommer det dessutom finnas service, så att man om man önskar kan få det man köpt levererat till bilen på bildäck.

För den som vill handla exklusivt finns det också en del att välja på. Vad sägs om konjaken Otard Cuvee 3 för 4699 euro? Det är måhända ett superfynd, men det är inte riktigt i vår prisklass …

Grande Buffet

Vi åt middag i den stora buffetrestaurangen Grande Buffet. Här fanns i vanlig ordning massor att välja på i form av lax och räkor, kallskuret, varma rätter och sötsaker. Vi tyckte kanske inte att buffén stack ut på något sätt, men om man letar rätt på godbitarna kan man njuta av en trevlig middag. Som avslutning kan man plocka ihop en glasstrut eller doppa frukt i en chokladfontän.

Kväll ombord på Silja Symphony

Kvällen ombord fortsatte, medan vi tog ett glas vin på promenadgatan och spanade in Åland, där färjan vände tillbaka.

WIFI.se

I baren träffade vi ett trevligt par, som vi pratade resor med och som senare gjorde oss sällskap till puben, där vi blev underhållna av livemusik.

Kryssning med Silja Line

Frukost och hemresa

Vi sov gott i vår hytt och nästa morgon hann vi i lugn och ro med frukost i Grande Buffet, innan det var dags att rulla av och hemåt.

Hur funkade det att kryssa i pandemitider?

Pandemin har gått in i ett lugnare skede, men är ju inte över. Fartyget är stort så på många platser går det utmärkt att hålla avstånd, men man får tänka till själv för många verkar ”glömma” det där med distans. Kanske är många så glada över att äntligen komma iväg och göra något roligt. Kanske känner sig många också tryggare i och med vaccinering. Fartyget rekommenderar munskydd på platser där det är svårt att hålla avstånd, och handsprit finns tillgängligt lite överallt.

Kryssning med Silja Line

Sommarens kryssningar med Silja Line

Det är verkligen härligt att man kan kryssa igen! I sommar arrangerar Silja Line ett antal kryssningar som lockar åtminstone oss lite extra mycket, nämligen turer till Höga kusten, Visby samt Visby i kombination med Ystad. På dessa kryssningar det just Silja Sympony man åker med.

Man kan nu också göra dagskryssningar till Åland och 23-timmarskryssningar till Åbo. Senare i juli återupptas rutten Stockholm-Tallinn och den 1 augusti återupptas rutten Stockholm-Helsingfors.

Kryssning med Silja Line

Prenumerera på vårt nyhetsbrev