Annons

Denna vecka är det människans fyrfota vän hunden som dominerar resenyheterna. Enligt en undersökning avgör svenska hundar hur deras ägare semestrar. Samtidigt har Sembo plockat fram roadtrips som passar för just – hundar och deras ägare.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

För andra året i rad har SJ frågat över 3 000 resenärer hur pandemin påverkat deras semesterplaner. Jämfört med för ett år sedan kan fler tänka sig att resa utanför sitt närområde. Naturupplevelser och att besöka släkt och vänner är fortfarande mest populärt hos lite fler än hälften. Intresset för att besöka en storstad har börjat komma tillbaka och är den semesterupplevelse som ökar mest, från 13 procent i fjol till 24 procent i år. Det är främst de över 39 år som är intresserade av storstadssemester i sommar.

Trafikstart för Snälltågets nattåg till Berlin 27 juni

Den 27 juni kl. 21.55 avgick Snälltågets nattåg till Berlin. Denna gång går färden över Öresundsbron och Danmark till Tyskland. Det är det första nattåget som går över Öresundsbron och det är också Snälltågets första tåg i Danmark. Den nya nattågslinjen går Stockholm-Berlin via Malmö och Danmark till Tyskland ersätter den gamla linjen Malmö-Berlin via Trelleborg-Sassnitz som Snälltåget har kört sedan 2012. 

easyJet expanderar i Sverige med nya flyglinjer

Det brittiska lågprisbolaget easyJet ser fler möjligheter på den svenska marknaden och utökar destinationsutbudet från Stockholm Arlanda Airport med två nya flyglinjer till Palma de Mallorca och Málaga i sommar. De återvänder till Göteborg Landvetter Airport efter en tids uppehåll med en ny flyglinje till Palma de Mallorca.

Svenska hundar avgör hur vi semestrar – visar ny undersökning

Våra fyrbenta vänner stannar inte hemma i sommar – så många som 92 % av de svenska hundägarna packar ner kopplet i resväskan och tar med sig hunden på semestern. I en färsk undersökning, som genomförts av hund- och kattmatsproducenten Doggy, framgår dessutom att semestern planeras med hundens behov i fokus. Så påverkar hunden resan:

  • 9 av 10 hundägare tar med sig hunden på resor inrikes
  • 4 av 10 hundägare tar alltid med sig hunden på resor inrikes
  • 19 % av de svenska hundägarna tar med sig hunden på resor utrikes
  • 7 av 10 hundägare uppger att hunden påverkar deras val av boende på semestern
  • 63 % uppger att valet av aktiviteter påverkas av hunden
  • 4 av 10 hundägare säger att valet av resmål påverkas av hunden

Sembo lanserar hundvänliga roadtrips

I maj lanserade Sembo en ny och på resemarknaden en helt unik bokningsupplevelse där resenären kan boka sin bilsemester utifrån i förväg sammansatta teman och förslag. Nu adderas ett nytt tema: ”Dog Friendly”. Till att börja med lanseras 10 olika Dog Friendly roadtrips i Sverige, Danmark, Tyskland och Polen där hunden på hotellet har sin egen säng, mat- och vattenskålar och leksaker. Utöver detta tipsas hundägaren om områden där hunden kan vara okopplad, stränder där de kan bada och restauranger där de får följa med.

Veckans reflektion

Att hunden påverkar semestern för många kan vi tänka oss! När vi reser med husbil träffar vi många som har hunden med sig, och en del kanske till och med valt husbilslivet just för att kunna ta med sig sin fyrfota kompis på semestern.

Missade du förra resenyheterna? Läs Kryssningsrutter, öluff och världens största utomhusbar

Prenumerera på vårt nyhetsbrev