Meny Stäng

Populära resmål, ny cityresort och ny dryckesutställning

Då var det måndag igen, vilket som vanligt betyder resenyheter här på FREEDOMtravel. Denna vecka är det lite gott och blandat: populära resmål, ny cityresort, ny dryckesutställning och lite annat. Håll till godo!

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Högt tryck på resor under höstlovet

Höstlovsveckan är populär för ressugna svenskar och framför allt detta år, då veckan var i princip fullbokad hos TUI. Det är en 40-procentig ökning gentemot bokningsläget förra året och 10 procent mer sålda resor än innan pandemin. Mest populära resmål på TUI under höstlovet 2022:

  1. Kanarieöarna
  2. Cypern
  3. Grekland
  4. Turkiet
  5. Kap Verde
Gran Canaria

Bästa kvartalet någonsin för First Camp Group

First Camp, Skandinaviens största campingkedja, mer än dubblade omsättningen i årets tredje kvartal jämfört med föregående år och nådde 610,3 miljoner kronor, upp från 291,6 miljoner kronor.

”Vi är glada och stolta över detta starka resultat under årets viktigaste kvartal. Våra fortsatta satsningar på en förbättrad gästupplevelse och kommersiell utveckling ger goda effekter. Samtidigt fortsätter vi att växa genom förvärv. Därtill har vi under året ökat både gäst- och medarbetarnöjdheten, vilket ger solida förutsättningar för fortsatt snabb tillväxt och starka resultat”, säger First Camps VD Johan Söör.

Nu har Jacy’z Hotel & Resort öppnat i Göteborg

Nu har dörrarna slagit upp för Göteborgs nya city-resort och ESS Groups 11:e destination – Jacy’z Hotel & Resort. Restaurang-, bar-, konferens- och hotellgäster är nu välkomna. På Jacy’z Hotel och Resort finns flera olika restaurang- och barkoncept, en poolclub 100 meter upp i luften, en stor mötesanläggning, sports club och en massa aktiviteter såsom biljardbord, pingpong, deli och blomsterbutiker.

Spritmuseum öppnar ny dryckesutställning – ÖL!

Den 17 november är det dags och den här gången är det ÖL som tar plats på Spritmuseum i Stockholm. Sverige har på kort tid blivit ett av världens bryggeritätaste länder sett till antal invånare, men hur började vår resa och hur ser det ut i dag? Utställningen bjuder på en generös bredd där svensk ölhistoria samsas med trendspaning. I samband med öppningen av ÖL kommer museets populära dryckesprovningar att utökas med flera ölprovningar samt en ny smakbricka.

Populär skidort i Österrike får hållbarhetscertifikat

I år kan skidentusiastiska svenskar åka på en hållbar vintersemester till österrikiska SalzburgerLand. Den populära skidorten Wagrain-Kleinarl har fått toppbetyg i mer än 100 kriterier och kan nu kalla sig ett hållbart resmål. Väljer du att resa med Snälltåget kan du dessutom göra din resa hållbar – från början till slut, med den direkta tågförbindelsen mellan Sverige och Österrike.

Belgiska julölen Delirium Noël lanseras på Systembolaget

Delirium Noël från bryggeriet Brouwerij Huyghe i Belgien tar plats bland Systembolagets julöl och finns på över 200 butiker från och med första november. Delirium Noël tillhör ett av de klassiska belgiska julölen. Robust och fullmatad med toner av sirapslimpa, pomerans, knäck, julkryddor och torkad frukt, samt en starkare alkoholhalt på 10 procent. Endast 13 300 flaskor lanseras exklusivt på Systembolaget.

Veckans reflektion

Ett av de mest populära resmålen under höstlovet hos TUI, var Cypern. Dit ska vi snart och det är en resa vi ser fram emot mycket!

Missade du förra resenyheterna? Läs Cityresor, vinnarhotell och nyheter med Halloweentema

Prenumerera på vårt nyhetsbrev