Semester är en tid då man är ledig från arbetet. En del vill resa och hitta spännande upplevelser. Andra vill utnyttja den lediga tiden till att hitta lugn och ro, oavsett om det är i hemmets trygga vrå eller på andra sidan jordklotet. Här hittar du sju tips på aktiviteter för lata semesterdagar.

Sju aktivteter för lata semesterdagar

Dessa sju tips är för dig som hemestrar eller planerar att spendera en lugn semester i stugan / husbilen / husvagnen / hotellrummet eller det hyrda semesterhuset.

1. Läs en god bok

När man läser en riktigt bra bok kan man verkligen uppslukas av en helt annan värld. I vardagen kan det vara svårt att hitta tid, men semestern är ett perfekt tillfälle. Vet du inte vad du ska läsa? Kolla in någon boktopplista eller leta i din genre i bokhandeln, oavsett om du gillar deckare, romaner eller kanske biografier.

Aktiviteter för lata semesterdagar - läsa en bok

2. Spela spel

Spela spel kan vara ett roligt tidsfördriv, oavsett om du gillar klassiska brädspel eller onlinespel. Att spela tillsammans ett gäng kan vara trevligt, men det finns också många spel som du kan spela på egen hand. En del gillar till exempel att spela casino, som du hittar här. Andra föredrar kanske actionspel eller spel där man får klura eller fundera.

Aktiviteter för lata semesterdagar - schack

3. Baka

När tog du dig tid att baka en kaka senast? Om du har tillgång till kök under semestern – hemma, i fritidshuset eller i husbilen – kan du passa på att baka något sött och gott. Välj en extra spännande kaka eller gör något enkelt. Varför inte bara rulla klassiska chokladbollar?

Aktiviteter för lata semesterdagar - baka kakor

4. Sticka, virka eller sy …

Tillhör du dem som tycker att det är avkopplande att handarbeta? Har du kanske till och med en påbörjad stickning liggande i en låda? Semestern kan vara ett perfekt tillfälle för att komma igång med ett handarbetsprojekt. Men, låt det vara en rofylld aktivitet som får ta den tid det tar!

Aktiviteter för lata semesterdagar - sticka

5. Måla

Har du kanske en konstnärlig ådra? Många gillade att måla i barndomen eller tonåren, men sedan kommer alla ”måsten” och så tappas sådana där lustfyllda aktiviteter bort. Strunta i prestation och låt penseldragen bli vad de blir. På så sätt kan målande bli en väldigt avstressande aktivitet.

Aktiviteter för lata semesterdagar - måla

6. Prova yoga

Har du varit sugen på att prova yoga? Semestern kan vara det perfekta tillfället. Forskning visar att yoga har positiva effekter på hälsan, i form av bland annat minskad stress och minskad oro. Om du inte vill gå iväg på ett pass kan du prova på egen hand, till exempel framför en yogavideo.

Yoga

7. Gå en fotopromenad

Att promenera är bra för både kroppen och själen. Har du svårt att hitta inspiration för promenaden? Ta med en kamera (eller din smartphone) och leta efter fotomotiv på vägen. Då kan promenaden plötsligt bli lite roligare och du ser kanske även den vanliga slingan med nya ögon.

Nyhetsbrev
Fotografera i naturen

Fler tips på aktiviteter för lata semesterdagar?

Har du fler tips på aktiviteter för lata semesterdagar? Dela gärna med dig!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev