Meny Stäng

Förhandsvisning: Tracks

Ikväll har vi varit på förhandsvisning av den australiensiska filmen Tracks, som har officiell Sverigepremiär den 13 juni. Filmen är den sanna berättelsen om Robyn Davidson som 1977 vandrade genom 2700 kilometer öken tills hon nådde Indiska oceanen, och baseras på den bästsäljande boken ”På kamelrygg genom öknen”.

Med fyra kameler och en hund

I filmen får man följa en mycket målmedveten ung Robyn (Mia Wasikowska) som, trots alla varningar, genomför den extrema vandringen tillsammans med fyra kameler och en hund. Man får uppleva det vidsträckta australiensiska landskapet, men också delar av aboriginernas kultur och kamerablixtarna från National Geographic.

Tracks

Robyn Davidson fanns på plats

Vid förhandsvisningen fanns Robyn Davidson på plats i biosalongen och efter filmen blev det frågestund på scen. Det var fascinerande att höra Robyn berätta om sökandet efter ensamhet och om vad vandrandet gör med en människa.

Housecar

Hon pratade bland annat om det paradoxala i att söka ensamhet och samtidigt hamna i världens blickfång, och om människans behov både av naturen och av att tillhöra ett kulturellt sammanhang. Hon menade att världen idag är lite galen och att vi alla på något sätt ”agree to that madness”. Hur som helst, en fascinerande film! Även om man inte vill vandra genom öknen i flera månader kan man få inspiration till att våga genomföra det man drömmer om.

Robyn Davidson

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få rabatt i webbshopen!

FREEDOMtravel avsändare