Meny Stäng

Ny bok: Upptäck Europa med bil

Upptäck Europa med bil, från Motormännen, har nyligen kommit ut i en ny upplaga. Ska du ut och resa med bil eller husbil i Europa i sommar? Då kan det vara värt att packa med denna! Här hittar man massor av värdefull information inför långa och korta roadtrips. Vi kommer att ha den liggande i husbilens dörr, lättåtkomligt från passagerarsätet.

Information och tips i ”Upptäck Europa med Bil”

”Upptäck Europa med bil” har funnits i Motormännens bokutbud sedan 1940-talet, men haft lite olika namn och uppdaterats ett flertal gånger. I den nya versionen hittar man information om allt man kan behöva på de europeiska vägarna.

Här finns bland annat förslag på bra och vackra vägar samt tips kring broar och färjor. Man hittar också tips kring vad man ska packa i bilen, vad man bör tänka på när det gäller försäkringar, information om tullbestämmelser, värdefull fakta om att resa med djur och allt möjligt annat. En bok som nästan känns oumbärlig på roadtripen helt enkelt!

Ett kapitel om varje land

I boken finns ett eget kapitel för varje land, vilket är väldigt värdefullt. Här hittar man viktiga adresser och telefonnummer och specifik information om campingregler, trafikregler, vägavgifter och annat som är bra att veta om just det land man är intresserad av.

Här hittar man också information om vad bensin, diesel och gasol heter på olika språk. Detta är väldigt bra information kan vi konstatera. Vi har flera gånger varit med om att köra in på bensinstationer utomlands, och sedan stå och klia oss i huvudet för att vi inte förstår vad det står på de olika pumparna …

Boken är relativt liten och har mjuka pärmar – smidig att förvara i bilen! Om du vill beställa ett ex. så finns den hos bland annat Motormännen, men du hittar den också hos till exempel Adlibris och i andra affärer som säljer böcker. Denna kommer i varje fall vi ha med oss på resan!

Upptäck Europa med bil
Upptäck Europa med bil 2014-2015

Läs mer: Boktips för resan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev