Meny Stäng

Boktips för resan

Jag har bloggat om det här förut, men här kommer lite uppdateringar. Vi läser mycket när vi reser, och jag gillar allra bäst när jag kan läsa böcker från den del av världen som jag reser i. Jag skulle faktiskt önska att bokaffärerna var sorterade så, efter platser i världen.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Böcker från olika delar av världen

Om någon tänker likadant som jag så kommer mina favoritböcker här, uppdelade efter var i världen handlingen utspelar sig. Och inte måste man resa fysiskt heller, man kan ju ligga hemma i soffan och resa iväg.

Europa

Vill du resa runt i Europa? Europa bjuder på massor av intressant historia, och i skönlitterär form är den många gånger som bäst. Många av böckerna hamdlar om tiden under andra världskriget eller om kommunisttiden, men det finns också historier som tar en tillbaka till en tid då Europa helt enkelt var fattigare eller annorlunda på andra sätt.

Afrika

Aftika är en mytomspunnen, intressant och spännande kontinent. Man vet kanske inte alltid så mycket om livet och utmaningarna i de afrikanska länderna, men genom skönlitterära berättelser kommer man lite närmare.

Asien

Vill du resa till Asien i böckernas värld? Jag har läst många skönlitterära böcker som utspelar sig i Kina och även i Iran.

Nord- och sydamerika

Det finns förstås massor av böcker som utspelar sig i USA, och här är några som jag läst och gillar. Dessutom några böcker som utspelar sig i Sydamerika.

Böcker

Prenumerera på vårt nyhetsbrev