Meny Stäng

Boktips: Sarahs nyckel av Tatiana de Rosnay

Annons

Jag började läsa Sarahs nyckel, av Tatiana de Rosnay, och sedan ville jag inte lägga den ifrån mig. När den franska polisen knackar på hos Sarahs familj i Paris 1942 gömmer hon sin lillebror i garderoben, låser och lägger nyckeln i fickan …

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Två parallella historier

Sarah tror att de ska komma tillbaka lite senare, men istället förs de till sportarenan Vel´d´hiv tillsammans med tusentals andra judar och låses in. Dagarna går medan Sarah alltmer desperat fingrar på nyckeln i fickan.

Vel´d´hiv-razzian

Parallellt med historien om Sarah får man följa den fransk-amerikanska journalisten Julia Jarmond, som 60 år senare skriver ett reportage om Vel´d´hiv-razzian – en episod i historien som fransmännen tycks vilja glömma. Julias efterforskningar blottar hemligheter och river upp sår som får konsekvenser också för hennes privata liv. Berättelsen om Sarah är uppdiktad, men razzian i Paris i juli 1942 är dessvärre inte det.

Sarahs nyckel

Prenumerera på vårt nyhetsbrev