Meny Stäng

Ny större taklucka i husbilen

Annons

Vi har länge velat ha en ny större taklucka i husbilen, för att få ett större ljusinsläpp i bilen. Nu har Peter tagit tag i saken och fixat en ny lucka. Han beställde en ny större tacklucka och monterade den själv i husbilen. Och nog blev det mer ljusinsläpp alltid!

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Att byta taklucka i husbilen

Nu var det dags för oss att byta taklucka i husbilen! Den nya takluckan som vi betsällt heter Heki 2 De Luxe, har infällda lampor på kortsidorna och är 96 x 65,5 cm. Peter tog ut den gamla takluckan och sågade upp en större öppning i husbilstaket.

För att såga använde han en sticksåg med metallblad, och han var tvungen att vara lite försiktig för att inte skada några elkablar i taket. När vi hade en ny stor öppning var det helt enkelt dags att sätta i den nya takluckan. Medan Peter höll på med allt detta blev det ganska stökigt minst sagt, men till slut blev det fint!

Ny större taklucka i husbilen
Den gamla takluckan är borta!
Byta taklucka i husbil
När Peter höll på med bytet blev det ganska stökigt …

Ny större taklucka

Nu har vi en ny större taklucka i husbilen. Den nya takluckan finns i mitten av husbilen, precis där man kommer in och nästan rakt över matbordet. Det innebär att vi får in mycket mer ljus i den delen av bilen där man oftast är. Härligt!  Det finns dessutom infällda lampor i takluckan, vilket kan vara smidigt ibland. Vi är supernöjda. Visst blev det fint, eller vad tycker du?

Ny taklucka i husbilen
Den nya takluckan på plats i taket
Ny större taklucka i husbilen
Närbild av den nya takluckan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev