Meny Stäng

Boktips: Niceville av Kathryn Stockett

Annons

Jag har precis läst, och kan rekommendera, Niceville av Kathryn Stockett. I boken får man följa tre kvinnor, den vita societetskvinnan Skeeter och de två svarta hembiträdena Aibileen och Minny, i den amerikanska södern på 60-talet.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Strikta raslagar

Raslagarna i Mississippi på den här tiden är hårt åtskiljande och Skeeters vita väninnor på ”Förbundet” är djupt engagerade i frågor om åtskilda toaletter för människor med olika hudfärg.

En kontroversiell idé

Skeeter, som drömmer om att bli författare, får en helt annan, och mycket kontroversiell, idé: att tillsammans med några svarta hembiträden skriva om deras arbete i de vita familjerna. Riktigt vad det här riskabla projektet kommer att leda till anar de inte …

Niceville

Prenumerera på vårt nyhetsbrev