Meny Stäng

Boktips: Drömhjärta av Cecilia Samartin

Drömhjärta, av Cecilia Samartin, är en omskakande och vacker berättelse från Kuba. Man får följa de två kusinerna Nora och Alicia, som växer upp tillsammans på Kuba på 50-talet. Då lever de en skyddad och privilegierad tillvaro, med det svarta hembiträdet Beba och de katolska nunnorna i skolan. När Castro kommer till makten omkullkastas tillvaron.

Kusinerna skiljs åt

Nora flyr med sin familj till USA. Alicia och hennes familj blir kvar. Under alla år fortsätter de att brevväxla, med brev från två till synes olika planeter. Till en början är Alicia och hennes man hängivna kommunismen och tror på förändringarna, men med tiden börjar grannar förråda varandra och maten tar slut. Till slut kan Nora inte motstå att resa tillbaka för att försöka hjälpa sin kusin. En bok som jag inte ville skulle ta slut!

Drömhjärta

Prenumerera på vårt nyhetsbrev