Meny Stäng

21 bra TV-serier på netflix – både nya och gamla

Bra TV-serier på Netflix kan man inte få för mycket av, eller? Nu i coronatider är vi många som spenderar mer tid hemma än vanligt, och då kan det ibland vara skönt att förlora sig i en riktigt bra TV-serie.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

TV-serier på Netflix som vi gillar

Vi tittar då och då på TV-serier på Netflix (nu mer än vanligt!). Alla tittar förstås inte på Netflix, men vi vet att det är populärt och eftersom vi själva mestadels ser Netflix-serier så valde vi att lista serier därifrån. Vi listar 21 TV-serier på Netflix som vi gillar, både nya och gamla sådana. Kanske kan vi bidra med tips på någon serie, som du tror skulle passa dig!?

TV-serier på Netflix

21 bra TV-serier på Netflix

1. The Crown

Berättelsen om drottning Elisabeth II är episk. Man får en inblick i livet i det brittiska kungahuset under ett sekel, samtidigt som man får följa världshistorien under alla dessa år.

2. The Americans

Du får följa två ryska spioner i USA under Kalla kriget. På ytan är de som vilken amerikansk barnfamilj som helst. Det som händer bakom ridåerna är något helt annat.

3. Stranger things

Sci-fi-dramat ”Stranger Things” är en annorlunda och kuslig TV-serie på Netflix, som utspelar sig i en fiktiv 1980-talsmiljö, full av övernaturliga inslag. Att huvudpersonerna är barn gör inte serien sämre på något sätt.

4. House of Cards

Politiska intriger kan vara oerhört fängslande. Detta är en serie fylld av fulspel och hänsynslösa metoder. Mycket underhållande!

5. Ozark

Familjen i TV-serien Ozark förefaller på ytan att vara som vilken trevlig och välbelevad familj som helst. I själva verket lever de i en hysterisk värld fylld av penningtvätt och maffiametoder. Både nattsvart och underhållande på samma gång.

6. Designated survivor

Kiefer Sutherland spelar politikern Thomas Kirkman, som över en natt går från att vara bostadsminister till att bli USA:s president, efter att alla landets mest betydelsefulla politiker dödats i ett attentat.

7. Homeland

I Homeland får man följa den amerikanska CIA-agenten Carrie Mathison, som outtröttligt arbetar för landet säkerhet. Serien bjuder på många spännande turer i USA, Irak, Pakistan, Afghanistan och Berlin.

8. A handmaid’s tale

Den här serien, som bygger på en roman, utspelar sig i en dystopisk framtid där landet Gilead (tidigare USA) styrs av en religiös extremistisk regering och där fertila kvinnor blir slavar. Nattsvart och fängslande!

9. Vikings

TV-serien Vikings är inspirerad av berättelserna om den ökände vikingen Ragnar Lodbrok. Spännande om du vill resa tillbaka till en betydligt mer våldsam tid i vår historia.

WIFI.se

10. Sons of Anarchy

Livet i en kriminell motorcykelklubb i Kalifornien är ofta våldsamt och dramatiskt. Klubbens vicepresident har hjärta och vill göra förändringar, men möter aldrig sinande utmaningar.

11. Fauda

Fauda är en israelisk TV-serie på Netflix, där man får följa ett förband med israeliska elitsoldater som utför operationer på Västbanken. Ordet ”fauda” betyder kaos på arabiska, vilket beskriver en del av innehållet.

12. Giri/haji

Den organiserade brottsligheten i Japan håller på att eskalera och en japansk polis åker till London för att hitta sin bror, som jobbar åt maffian. Detta är en spännande, och samtidigt estetiskt snygg TV-serie på Netflix.

13. Suits

I den amerikanska serien Suits får man följa ett gäng framgångsrika advokater i kostym. Underhållande!

14. Merlin

Merlin är en mysig familjeserie som handlar om den unge trollkarlen Merlin. Han är betjänt hos prins Arthur och får lösa otaliga svåra situationer, men måste alltid dölja sina trollkonster eftersom magi straffas med döden.

TV-serier på Netflix – Dokumentärer

15. Romarriket

Denna dokumentär om Romarriket blandar fakta med dramatiska filmningar. Intressant och spännande om tiden då Julius Caesars och Caligulas levde.

16. Osmanska riket

Den osmanske sultanen Mehmet II drömmer under hela sin uppväxt om att erövra den bysantinska huvudstaden Konstantinopel (dagens Istanbul) och en dag ger han sig i kast med det nästan omöjliga uppdraget.

TV-serier på Netflix – Nordiska serier

17. Bron

Den svensk-danska kriminalserien Bron är numer en klassiker, men om du missat den är den väl värd att se. Det finns en anledning att serien, som kretsar kring polisen Saga Norén, blivit populär runt om i världen.

18. Arne Dahl

Denna kriminalserie bygger på Arne Dahls bästsäljande kriminalromaner. Här får man följa specialenheten ”A-gruppen” som får i uppdrag att lösa de allra svåraste brottsfallen.

19. Johan Falk

Filmerna i serien om den svenska polisen Johan Falk är alltid lika bra och spännande, inte minst när man följer infiltratören Frank Wagner.

20. Den som dräper

Den som dräper är en dansk kriminalserie. I serien följer man en specialenhet hos Köpenhamnspolisen som har i uppdrag att lösa mord som begåtts av seriemördare. Spännande!

21. The Valhalla Murders

Denna isländska kriminalserie nystar upp en mörk historia, som går djupare än någon kan ana. Se till att ställa in originalspråket isländska, så du slipper lyssna på den onaturligt dubbade versionen.

Fler bra TV-serier på Netflix?

Vilken typ av TV-serier gillar du? Kan du tipsa om fler bra TV-serier på Netflix, eller kanske några andra serier du gillar?

TV-serier på Netflix

Prenumerera på vårt nyhetsbrev