Meny Stäng

Hemma från Elmia-mässan – reflektioner och nya planer

Annons

Nu är vi hemma från Elmia-mässan igen. Det var verkligen roligt att mässan kom igång igen! Elmia är ju en fantastisk mötesplats för branschen – både för företagare och campare. Vi fick också tillfälle att reflektera lite, både över mässan och vår egen verksamhet …

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Elmia-mässan – business, möten och fest

Årets version av Elmia-mässan var aningen mindre än den varit när den varit som allra störst, vilket bland annat berodde på att Hymer Group hoppade av. Detta medförde att tältet bokades av, och att de utställare som brukat stå i tältet nu flyttade in i hallarna. Men, trots detta måste vi säga att mässan kändes stor och att det var massor av människor på plats. Väldigt roligt!

En av de roligaste sakerna på Elmia är ju att träffa gamla och nya vänner. Vi träffade samarbetspartners, journalister, bloggare, läsare, husbilsvänner och alla möjliga andra. De flesta glömde vi att fota eftersom det var så fullt upp, men Micke och Julia, från @the.swedish.camel.rider på Instagram, fastnade på bild.

Vi intervjuade Micke och Julia inför en artikel i vårt sommarmagasin, om deras fantastiska husbilsäventyr i Tunisien. Efter det har vi lärt känna detta härliga par mer och mer, och nu kom de och hängde med oss i vår monter. Väldigt roligt!

Vi festade också loss på Oktoberfesten tillsammans, och de var preppade med både kläder och erfarenheter från den riktiga Oktoberfesten i München. Kul!

Några reflektioner – och lite byte av bana …

Under pandemin kom vi igång med en webbshop, och vi började också utveckla egna produkter med husbils- och husvagnstema tillsammans med det svenska företaget Pufz. Det var roligt och utvecklande att ge sig in i något nytt, och vi tyckte att butiken blev ett trevligt komplement på vår webbplats.

Men, vi hade nog aldrig kunnat förutse hur mycket jobb det innebar, eller hur stora kostnaderna skulle bli. Nu när vi stod på mässan tyckte vi också att fokus flyttade från det vi ville prata om – resor och campingliv – till produkter.

Vi har nu tagit beslutet att fortsätta med webbutiken, men att sluta att själva utveckla, köpa in, förvara, skicka och sälja på mässor. Vi kommer endast ha webbutik med varor som distribueras av andra. Detta blir knappast någon viktig business för oss rent ekonomiskt, men däremot kan det vara trevligt och roligt att samla produkter som vi gillar!

På mässor? Då vill vi prata resor och husbil/husvagn samt föreläsa, dela ut tidningar och berätta om vårt digitala magasin.

De fina nyckelringarna kommer fortfarande finnas i vår webbutik

Fler mässor på gång!

Vi har flera mässor på gång just nu. Först ska vi upp en sväng på Bürstnerklubbens årsmötesträff (då vi enligt överenskommelse kommer ha produkter med oss) och därefter siktar vi in oss på Seniormässan i Stockholm 4-6 oktober. Denna mässa är ju (i brist på en riktig resemässa) Sveriges största resemässa för resenärer.

Vi kommer föreläsa (om restrender och resmål) och vi kommer också vara på plats med monter, där vi kommer dela ut vårt magasin, ha utlottningar och prata om resor.

Visit Polen
Seniormässan, med stort fokus på resor, för några år sedan

Var du på Elmia-mässan, och hur upplevde du i så fall mässan? Ses vi kanske på Seniormässan i Stockholm?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev