Meny Stäng

Medelhavsvärme i oktober – här hittar du den

Annons

Vill du hitta medelhavsvärme i oktober? Nu har hösten kommit till Sverige och kyligare vindar har börjat dra in. Runt Medelhavet kan man dock fortfarande njuta av milda temperaturer, samtidigt som man så här års slipper högsommarträngseln.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Att uppleva medelhavsvärme i oktober

Nog vore det lite härligt att uppleva medelhavsvärme i oktober? Vi minns när vi spenderade oktober – och början av november – i Kroatien för många år sedan, och verkligen njöt av värmen och lugnet! Ticket listar nu ett gäng europeiska favoriter där du kan njuta av högsommarvärme långt in i oktober.

Vi slår ett slag för att passa på att utnyttja hösten för sol och värme, och återvända till semesterkänslan. Har man möjlighet att åka i september-oktober när inte alla andra åker får man både ett bättre pris och mindre trängsel på plats. Upptäck sevärdheter utan långa köer, och passa på att bekanta er med lokalbefolkningen, säger Sofia Eddelid, PR- och kommunikationsansvarig på Ticket.

Medeltemperatur dagtid, oktober

Cypern – 28 grader

Cypern är ett solsäkert resmål med sina 340 soldagar per år, där sommaren dröjer sig kvar länge. På Cypern kan du få uppleva uppemot 28 grader i oktober.

Rhodos – 26 grader

Även Rhodos är ett solsäkert resmål, med uppemot 300 soldagar per år. Här kan du förutom stränder uppleva natur, vandringsleder i de grekiska bergen, olivodlingar och vinfält.

Algarvekusten – 25 grader

Algarvekusten i Portugal är fantastiskt fin, och bjuder vid den här tiden på runt 25 grader. Här hittar du fina stränder och trevliga städer.

Galé Algarve

Malta – 24 grader

Malta bjuder också på ett skönt klimat, och är dessutom en härlig destination. Huvudstaden Valletta är en fantastiskt fin stad och vi kan också varmt rekommendera en utflykt till ön Gozo, som bjuder på vacker natur, lokalproducerad mat och ett rofyllt tempo.

Kreta – 24 grader

Den grekiska ön Kreta är omåttligt populär. Här är det runt 24 grader i oktober, och förstås lite mindre turisttätt.

Sardinien – 23 grader

På den stora italienska ön Sardinien kan du i snitt njuta av runt 23 grader i oktober. Runt ön hittar du fina platser som Alghero och Cala Gonone.

Italien, Sardinien, Cala Gonone

Mallorca – 23 grader

Mallorca är en populär spansk ö som också kan besökas i oktober. Då kan man förvänta sig en temperatur på runt 23 grader.

Zakynthos – 23 grader

Zakynthos är en grekisk ö, som omges av kristallklart turkost vatten. Här finns också vacker natur, havssköldpaddor och mysiga caféer.

Malaga – 22 grader

I spanska Malaga kan man förvänta sig en temperatur på 2unt 22 grader i oktober. Här kan du också uppleva en hel del kultur, till exempel i form av Picassomuseet.

WIFI.se

Barcelona – 22 grader

Sist men inte minst listas Barcelona, som också bjuder på runt 22 grader under denna höstmånad. Barcelona är en fantastisk stad, där du till exempel kan beundra katedralen La Sagrada Familia och Gaudis speciella arkitektur.

Casa Batlló I Barcelona
Casa Batlló i Barcelona

Längtar du efter medelhavsvärme i oktober?

Längtar du efter medelhavsvärme i oktober? Har du något favoritresmål vid Medelhavet, eller något resmål du drömmer om?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev