Meny Stäng

Att inreda uteplatsen – vi bollar ideer!

Annons

Hur lyckas man inreda uteplatsen så man trivs? Vår uteplats ligger i fören på vår husbåt, där man kan vaggas till ro av det mjuka gunget samtidigt som man hör det charmiga ljudet från båtlivet runt om. Ändå har vi aldrig fått till mysfaktorn …

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Vår uteplats idag

Fören på vår husbåt är vår uteplats och vi har följande möbler: Ett stort tungt stenbord och sex stolar med fällbara ryggstöd. Grillen då? Nej, den slängde Peter ut för ett tag sedan när han tröttnade på att det ändå är så svårt att grilla där framme i blåsten.

Festligheter i marinan

Ibland “möblerar vi om” och det brukar handla om att vi sätter bordet på längden, eller på tvären … och sedan kanske på längden igen. Ibland får någon cykel stå på däck också. Just nu har vi: stenbord, sex stolar, Peters eltrike, ingen grill. That´s it.

Att inreda uteplatsen

En fördel med det stora tunga bordet är att det står stadigt, oavsett hur mycket det stormar och gungar. Stolarna fäster vi med spännband/ormar på hösten och vintern. Vi har ganska dåligt med förvaringsutrymme, så det är en faktor som vi måste ta hänsyn till. Sånt som inte tål att vara ute på vintern – vart gör vi av det?

Vinter i marinan

Hur som helst så tycker vi att vår uteplats på däck är lite tråkig. Det är lite omysigt helt enkelt. Även om miljön på sätt och vis är fantastiskt så hänger vi ganska sällan där, och det är ju synd!

Att inreda uteplatsen på husbåten

Överös oss med idéer för att inreda uteplatsen

Då och då pratar vi om att göra om uteplatsen, men sedan händer ingenting. Kanske för att vi inte vet vad vi ska göra? Så, har du kanske några roliga, spännande eller kreativa ideer till oss? Överös oss gärna!

Men, först ska jag berätta lite vad vi drömmer om och önskar oss (fast vi inte riktigt vet hur vi ska få ihop det). Vi tar hjälp av bilder från FAVI sökmotor för möbler och inredning – den är smidig eftersom man kan söka på alla möjliga sorters möbler och inredning, oavsett vilken butik produkterna säljs i.

Dröm nr 1: Mysiga fåtöljer

Vi är sugna på något riktigt mysigt att sitta/ligga/slappa i. Hur den här enorma loungesoffan ska få plats på vår uteplats? Hur den ska passa till vårt praktiska stenbord? Nej, det har vi inget svar på … Nu drömmer vi bara!

Att inreda uteplatsen - möbler

Dröm nr 2: En gunga

Vi vet inte riktigt hur vi ska få till detta på vår uteplats, men det ser ju så grymt mysigt och avslappnande ut med gungor. Dessutom undrar jag alltid hur det blir när både gungan och båten rör sig samtidigt … blir gungan liksom stilla då? Den här typen av gungor finns både för att hängas i tak och med stativ för att stå på golv eller mark.

Dröm nr 3: Textilier och dekoration

Slutligen känns det som att det behövs lite textilier och dekoration för att få till den där mysfaktorn. Kuddar och bordstabletter i varma färger? Kanske någon rolig eller personlig dekoration …? Det är bara fantasin som sätter gränser säger de. Vi lägger in några utedekorationsideer från Favi för att börja tänka utanför boxen!

Fler ideer för att inreda uteplatsen

Vi tar tacksamt emot fler ideer för att inreda uteplatsen! Vår uteplats är fin, men lite stel … Har du själv en uteplats? Hur har du inrett den?

Att inreda uteplatsen

Prenumerera på vårt nyhetsbrev