Meny Stäng

15 spännande husvagnar på Elmia 2022

Annons

Vi har spanat in husvagnar på Elmia Husvagn Husbil 2022! Även om vi själva reser med husbil är det spännande och intressant att kika på alla nya (och gamla) husvagnar. Idag finns verkligen alla möjliga sorters vagnar – allt från stort och lyxivt till kompakt och sportigt.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Att titta på husvagnar på Elmia Husvagn Husbil 2022

För att kika på husvagnar har vi strosat runt på mässan Elmia Husvagn Husbil och ofta tagit hjälp av försäljarna för att be dem berätta om nyheter, trender och funktioner. I Polars monter träffade vi dessutom Martin och Ingela från @polarfamiljen på Instagram. Förutom att det var roligt att träffas fick vi fantastisk hjälp bland Polarvagnarna!

husvagnar på Elmia Husvagn Husbil - Polarfamiljen
Ingela och Martin från Polarfamiljen

På mässan finns förstås massor av husvagnar (och husbilar). Vi väljer att visa upp ett gäng som vi tyckte var intressanta, antingen för att de är nya eller för att de sticker ut eller väckte vårt intresse på något annat sätt.

Husvagnar på Elmia Husvagn Husbil 2022

1. Kabe Royal 600 CXL

Kabe visade upp nya Kabe Royal 600 CXL. Denna vagn är riktigt snygg invändigt! Utmärkande är att den har U-soffa, vinkelkök samt en läcker funktion som gör att man kan få pop up-TV, det vill säga en TV som mjukt glider upp ur väggen mellan soffan och köket.

 • Längd: 8,20 meter
 • Sängplatser: 2
 • Grundpris: 731 tkr

2. Kabe Estate 470 GL

En annan nyhet från Kabe som visades var Kabe Estate 470 GL. Detta är en lite mindre vagn, både kort och smal med Kabe-mått mätt, som kan passa utmärkt för ett par utan barn.

 • Längd: 6,87 meter
 • Sängplatser: 2
 • Grundpris: 397 tkr

3. Hero Camper

Hero Camper är en cool liten dansk husvagn för äventyraren, som visades i hallen med tillbehör, tält och prylar. Husvagnen, som är utrustad med litiumbatteri, taktält och kök i bakluckan, finns i fyra modeller: Amundsen, Livingstone, Columbus och Albanel. Man riktigt känner hur äventyret väntar runt hörnet!

 • Längd: 4,82 meter
 • Sängplatser: 4 (upp till 6)
 • Grundpris: 217 tkr – 279 tkr beroende på modell

4. Lume

Lume är holländska husvagnar med riktigt läcker design. Vagnarna finns i både en mindre och en större variant. Den mindre varianten har kök i bakluckan och saknar toalett. Den större varianten har toalett och kan fås antingen med kök inne eller kök i bakluckan. I båda varianterna har man ett enormt panoramafönster ovanför sängen, där man kan ligga spana på stjärnhimlen. En riktigt drömmig husvagn!

 • Längd: 5,19 – 6,94 meter beroende på modell
 • Sängplatser: 2
 • Grundpris: 650 tkr- 1,2 miljoner beroende på modell

5. Tabbert Pep Pantiga 390 WD

Tabbert Pantiga är en intressant liten vagn med stilren, enkel och diskret inredning. Den bakre väggen kan fällas ner över bordet, och på så sätt förvandlas rummet till ett sovrum.

 • Längd: 6,22 meter
 • Sängplatser: 2
 • Grundpris: 382 tkr

6. Tabbert Cellini 750 HTD, 2,5 Slide Out

Tabberts husvagn med slide-outs visade vi häromdagen, i vårt Happy Friday-inlägg, men den får komma med här igen. Slide outs sticker ju ut, både bildligt och rent bokstavligt …

 • Längd: 10,2 meter
 • Sängplatser: 4
 • Grundpris: 1,16 miljoner

7. Polar 620 BSA

Bland Polars nyheter fanns Polar 620 BSA. Förra året såg Polar över den utvändiga designen och i år har de istället slipat på det invändiga. Nytt i denna vagn är exempelvis en stilren aluminiumkant runt borden.

 • Längd: 8,55 meter
 • Sängplatser: 2-5
 • Grundpris: 780 tkr

8. Polar 730 FDCXA

Hos Polar spanade vi också in en fin familjehusvagn, där man fått till en hemtrevlig känsla och bra plats för hela familjen. De vuxna har ett lite avskilt sovrum, medan barnen har våningssäng samt egen sitthörna, som dessutom kan bäddas om till ännu fler sängar.

WIFI.se
 • Längd: 9,34 meter
 • Sängplatser: 2-6
 • Grundpris: 659 tkr

9. Knaus Sport and Fun

Knaus visade upp flera husvagnar, varav en lite mindre och sportigare variant, i form av Knaus Sport and Fun Black Selection 480 QL. Detta är en vagn som bland annat, trots att den är relativt liten, erbjuder bra förvaringsutrymmen.

 • Längd: 6,25 meter
 • Sängplatser: 4
 • Grundpris: 351 tkr

10. Knaus Azur

Knaus visade upp en nyhet som kan sägas vara en ”nygammal” nyhet. Modellen har nämligen funnits för längesedan, varit borta länge, men nu kommit tillbaka i ny tappning. På mässan visades faktisk en gammal (charmig) Knaus Azur. Den får vi visa en annan dag!

 • Längd: 7,34 meter
 • Sängplatser: 4
 • Grundpris: 541 tkr

11. T@B Basic

Ytterligare en charmig liten vagn är T@B Basic, som visades i två olika varianter. Den vi kikade på nu var stilrent gråsvart, men på mässan Ferie for Alle i Danmark såg vi en charmig färggrann variant.

 • Längd: 5,17 meter
 • Sängplatser: 2
 • Grundpris: 217 tkr

12. Adria Action 391 LH Sport

Adria visade också upp en sportig liten vagn, som dessutom var en nyhet. Det som är nytt och läckert med denna vagn är att den utrustats med nya däck som passar bättre för offroad-körning och gett den högre markfrigång. Tänk dig denna bakom en jeep!

 • Längd: 5, 95 meter
 • Sängplatser: 3
 • Grundpris: 303 tkr

13. Adria Altea 402 PH

Alla Adrias husvagnar i serien Altea har fått sig ett lyft. Bland annat har vagnarna fått ny bakände och ny front samt ny färgsättning. De har också blivit lite lättare, vilket gör att man kan packa mer.

 • Längd: 6,02 meter
 • Sängplatser: 4
 • Grundpris: 287 tkr

14. Hobby Beachy 420

Hobbys husvagn ”Beachy” är en vagn som skiljer sig från mängden, med fin design i äkta vanlife-anda. Här är det ”back to basic” som gäller. Man har inget värmesystem, ingen spis och ingen toalett, utan man får nöja sig med kompressorkylbox och porta potti. Hur man lagar mat? Nja, det kan man inte riktigt … Ta med en grill kanske?

 • Längd: 5,68 meter
 • Sängplatser: 3
 • Grundpris: 206 tkr

15. Hobby 586 UL Maxia

Hobby visade också upp en nyhet i form av Hobby 586 UL Maxia. Den viktigaste nyheten med denna är att den har en ”mellanlängd”, det vill säga en längd som är mellan övriga av Hobbys husvagnar.

 • Längd: 6,51 m
 • Sängplatser: 4
 • Grundpris: 468 tkr

Vilken är din favorit av dessa husvagnar på Elmia Husvagn Husbil 2022?

Vad gillar du dessa husvagnar? Finns det någon favorit? Eller, var du själv på mässan och hittade någon annan husvagn (eller husbil) som du fastnade för?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev