Meny Stäng

Spaningar från Elmia husvagn husbil – följ med mässan runt!

Annons

Följ med runt mässan Elmia Husvagn Husbil! Vi står på mässan med egen monter, vi föreläser och vi springer runt bland alla andras montrar för att rapportera här på FREEDOMtravel. Här kommer ännu en rapport. Happy Friday!

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Olika chassin

Komponentbristen är stor liksom leveransförseningarna, och en av de svåraste grejorna att få tag på i tid just nu är Fiat-chassin. Därför har det blivit populärt med alla möjliga andra sorters chassin. Husbilarna ser helt enkelt plötsligt annorlunda ut! Nedan ser du en Weinsberg med Mercedes-chassi.

Stooora husbilar

Alla husbilar är inte stora, men de stora husbilarna märks, som vanligt. Bland annat visar Morelo upp enorma fordon, varav vissa är utrustade med garage för mindre bilar.

Campers

Campers, det vill säga campingmoduler som fästs på en pickup, har aldrig varit någon stor grej i Sverige, men intresset växer när fler och fler blir nyfikna på alternativ för naturupplevelser. Bland annat har modellerna med sidodörr blivit populära. S Karosser AB är nu uppköpta av Kabe, men kommer fortsätta producera och leverera från svenska Dorotea.

Små campingbilar

Små campingbilar, eller campervans, är en typ av fordon som blir mer och mer populära. Mercedes producerar Marco Polo, som erbjuder en liten smidig och cool bil med kök och campingdusch.

Slide-outs

Slide-outs, det vill säga väggar som skjuts ut i campingfordon, har länge varit populärt i USA. Det är inte lika populärt i Europa, men finns även här. Nedan ses Tabbert Cellini 750 HDT 2,5 Slide Out.

Prylar, prylar …

På Elmia Husvagn Husbil visas förstås också mycket prylar. Dels är det tält och campingtillbehör, och dels är det kläder, skor, korvar, oliver och allt möjligt annat. Skillnaden i år är att det sedvanliga tältet inte finns med, utan att allt har flyttat in i mässhallarna.

För vår del då? Vår storsäljare är Skinners skostrumpa, som fungerar perfekt som badsko, och som vi säljer ut till ett riktigt bra pris. Men, vår största ambition för mässan handlar inte om att sälja prylar. Det viktigaste för oss är att föreläsa, samt att träffa vänner och läsare.

Mässan fortsätter

Elmia Husvagn Husbil fortsätter under fredag till söndag. Ses vi kanske? Vi fortsätter att stå i montern och föreläsa, samtidigt som vi gör vårt bästa för att uppdatera här på freedomtravel.se!

Bäst denna vecka för oss är naturligtvis denna mässa! Vad har varit bäst under veckan för dig?

Är du kanske också på Elmia? Har du sett något intressant som du kan berätta om?

Missade du förra Happy Friday? Läs Husbåtsliv och förberedelser för husbilsliv

Prenumerera på vårt nyhetsbrev