Meny Stäng

Utlandskänsla hemma med pool – inspiration från 7 länder

Annons

Finns det något som ger mer utlandskänsla hemma än en pool? Vi har (tyvärr) aldrig haft en egen pool, men älskar att komma till ett hotell, eller hem till vänner, som har en inbjudande pool. I dagens artikel bjuder vi på poolinspiration från sju länder.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Att bygga en pool hemma

Har du pool hemma, eller har du funderat på att bygga en? Poolgiganten har över trettio års samlad erfarenhet av att sälja och bygga pooler. På deras webbplats kan du läsa om Thermopoolen, som är den starkaste och mest hållbara poolkonstruktionen på marknaden idag.

Vi har i det här fallet mer erfarenhet av badandet än av byggandet, så vi visar ett gäng pooler som vi stött på under våra resor. Om du skulle bygga en pool, vilken av följande skulle du vilja hämta mest inspiration ifrån?

1. Kroatien: Medelhavskänsla

På Marina Camping i Labin, som ligger på halvön Istrien i Kroatien, hittade vi en infinitypool med fantastisk utsikt över Adriatiska havet i Medelhavet. Det är något speciellt med infinitypooler helt enkelt!

Helena vid poolen på Marina camping

2. Marocko: Orientalisk mystik

En restaurang vi besökte i Marrakech för många år sedan, Dar Moha, hade en pool mitt bland borden i restaurangen. Nu kändes det ju inte så lägligt att bada mitt i middagen direkt, men poolen och grönskan bidrog till den härliga orientaliska mystiken.

3. Portugal: Utsikt över vidderna

För många år sedan besökte vi vänner som då bodde i Portugal. De hade en privat pool med en makalös utsikt över det portugisiska landskapet. Ibland är det inte poolen som behöver vara speciell, utan placeringen.

Fantastisk utsikt från poolen!

4. Egypten: Femstjärnig lyx

På det 5-stjärniga hotell Hyatt Regency upplevde vi ett riktigt läckert poolområde, fyllt av snirklande vattenvägar, broar och olika mindre pooler. Fanastiskt fint och lyxigt!

5. Bulgarien: Belysning i natten

Poolen på Lighthouse Golf & Spa Resort vid Svarta havet var riktigt läcker. Vi gillade de mjuka formerna och att det fanns små broar över. Dessutom gjorde belysningen att den såg extra cool ut på kvällen.

golf i Bulgarien - golfresort

6. Finland: Vintervibbar

Gillar du vinter och snö? Då måste vi visa en liten utomhuspool, som vi hittade utanför ett stugboende i finska Korpo. Det är kanske inget speciellt med poolen, men det är definitivt något speciellt med att bada i en varm pool utomhus, när det är snö och minsugrader.

7. Tunisien: Drömmig paradiskänsla

På den tunisiska semesterön Djerba bodde vi på hotellet Palm Beach Palace, som hade en helt fantastiskt stor och fin pool. Kombinationen av det blå vattnet och de gröna palmerna bidrog till en härligt drömmig paradiskänsla.

Vilken pool lockar dig mest?

Vilken av poolerna lockar dig mest? Hur ser din drömpool ut?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev