Meny Stäng

Lågprisflyg, tomtestad och specialinredda hotellrum

Annons

På måndagar bjuder vi som vanligt på resenyheter här på FREEDOMtravel. Vi går igenom veckans skörd av pressmeddelanden inom rese- och turismbranschen och väljer det mest intressanta. Håll till godo!

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Haymarket by Scandic öppnar Rum 24 och Svit 24

Haymarket by Scandic i Stockholm slår Scandic och Blossa återigen upp dörrarna till Rum 24, förra julens succéupplevelse med hotellrummet för alla som inte tycker att julafton kan komma tidigt nog. Nytt för i år är Svit 24, ett helt nytt och större hotellrum där julkänslan kan leta sig in till hela familjen. I bar Americain har hotellets prisbelönta bartender skapat en exklusiv, julinspirerad cocktail baserad på årets glögg, Blossa 22 New Orleans.

Rovaniemi öppnar julsäsongen 2022 i Santa Claus Village

Post-pandemiska resor ökar och jultomtens officiella hemstad förväntar sig en hektisk vintersäsong. Ett rekordstort antal flygförbindelser tar resenärer direkt från elva europeiska städer, och de första flygningarna har varit fulla. The Grand Opening of Christmas Season är ett årligt firande, som i år äger rum den 19 november i Santa Claus Village. Evenemanget samlar lokalbefolkningen och besökare till polcirkeln och sänds online.

Nordic Choice Hotels lanserar Room for Gaming

Den 8 november 2022 öppnade Nordic Choice Hotels för första gången någonsin upp bokningen av sina Room for gaming rum på Quality Hotel Globe. Hotellrummen är nyrenoverade och i samarbete med Telia och GSIGN designade för att möta behoven i en växande målgrupp. Rummen är utrustade med höghastighetsinternet, ljudabsorberande gardiner, ljuddämpare, specialbelysning och mörkläggning.

Norwegian börjar flyga till Åre Östersund

Lagom till jul börjar Norwegian trafikera sträckan Stockholm Arlanda – Åre Östersund. Från Åre Östersund flygplats är det cirka 1,5 timme med bil till populära Årefjällen. Mellan 22 december och 8 januari, samt mellan 16 februari och 23 mars, kommer Norwegian flyga sträckan två gånger i veckan.

Viking Line lanserar hantverksöl

Rederiet Viking Line lanserar en egen öl utvecklad i samarbete med det prisbelönta mikrobryggeriet Rock Paper Scissors Brewing. Viking Line IPA är ett högkvalitativt och lättillgängligt hantverksöl där havssalt möter karamelliga malttoner. Ölen finns till försäljning i fartygsrestaurangerna från och med den 11 november 2022.

SJ återinrättar trafiken mellan Stockholm och Oslo

Nu är det äntligen dags att återuppta den efterlängtade tågtrafiken mellan Stockholm och Oslo, efter flera års banarbeten på den norska sidan. I samband med tidtabellsskiftet den 11 december utökar SJ trafiken till fem avgångar i vardera riktningen på vardagar.

Foto: Stefan Nilsson

Isländska PLAY börjar flyga Stockholm – Reykjavik

Det isländska lågprisbolaget PLAY etablerar sig för första gången i Stockholm med en direktlinje från Stockholm Arlanda Airport till den isländska huvudstaden Reykjavik. Från den 31 mars trafikerar PLAY Stockholm Arlanda Airport – Keflavik International Airport fyra gånger i veckan, året runt, med flygplanstypen Airbus A321Neo.

TUI lanserar direktflyg till Karpathos

TUI lanserar nu direktflyg till den grekiska ön Karpathos. Ett perfekt resmål för greklandsälskare som vill upptäcka något nytt. Gömda stränder med turkost vatten, fridfulla bergsbyar och tavernor med rätter efter mormors recept. Avgångarna erbjuds från Stockholm och Köpenhamn direkt till grekiska pärlan Karpathos under sommarsäsongen 2023.

Veckans reflektion

Jul i Rovaniemi verkar ju läckert! Över huvud taget känns den finska vintern lite magisk. Spännande också med alla specialinredda hotellrum. Sådant kanske det kommer mer av?

Missade du förra resenyheterna? Läs Populära resmål, ny cityresort och ny dryckesutställning

Prenumerera på vårt nyhetsbrev