Meny Stäng

Scandic Haymarket – kanske Stockholms coolaste hotell?

Annons

Haymarket by Scandic är ett helt nytt hotell som ligger i det gamla PUB-huset på Hötorget i Stockholm. I fredags var vi, tillsammans med ett gäng andra resebloggare, bjudna på frukost här, och vi måste säga att vi blev riktigt sålda på den coola 20-talsstämningen.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Skön 20-talsstämning

När man kommer in i entrén på Haymarket möts man inte av någon reception. Istället kan hänga lite i den filminspirerade lobbyn och välja om man vill besöka någon av de tre restaurangerna: Gretas (hälsosamt och miljömedvetet café), Americain (coctailbar) eller Paul’s (amerikanskt brasseri).

Scandic Heyarket

Temat är genomtänkt och det är dekadent och sofistikerat 20-tal som gäller. Personalen har väst eller hängslen, baren spelar mjuk jazz och Greta Garbo (som jobbade i en hattbar just här när hon blev upptäckt) har inspirerat till hotellets filmtema.

Haymarket
Towe och Lisa beställer frukost på Gretas

Genomgående mat-tema

De tre restaurangerna på Haymarket by Scandic serverar olika mat, men det finns ändå en röd tråd. Man har inspirerats av de hälsotrender som rådde bland den amerikanska överklassen på 20-talet, med stort fokus på vegetariska alternativ.

Här finns också influenser från 20-talets europeiska matlagning och från det som var exotiskt och inne just då, som Karibien och den extremt dyra ananasen till exempel. Och så lite miljömedvetenhet, några kockar från kända restauranger och lite dekadens på det …

Yoghurt med lavendelhonung och granola
Yoghurt med lavendelhonung och granola på Gretas
Dinkelscones med färskost samt hallon- och fikonmarmelad
Dinkelscones med färskost samt hallon- och fikonmarmelad på Gretas

Bo på hotellet?

Om man vill bo på hotellet finns 405 rum, allt från mindre rum till den stora sviten, med en takterrass på 97 kvm. Vi fick kika in i ett av de ”vanliga” rummen och det var inte överdrivet lyxigt, men med en ganska cool stil.

Hotell Scandic Heymarket

Om man är gäst på hotellet får man också tillgång till en väldigt speciell tjänst där man kan be om hjälp med mer eller mindre omöjliga saker, som att få bord på fullbokade restauranger eller gå före i kön på populära klubbar – och då ordnar de det!

Själva planerar vi inte något hotellboende i Stockholm, men jag är lite sugen på att prova lunchen någon dag, som ska kosta runt 145 kr. Har du besökt Haymarket och vad tyckte du i så fall?

Haymarket by Scandic på Hötorget i Stockholm
Haymarket by Scandic på Hötorget i Stockholm

Prenumerera på vårt nyhetsbrev