Meny Stäng

Fågelliv i marinan där vi bor – svanar och änder

Annons

När man bor i en marina har man förstås fågelliv. Det spelar ingen roll att det tar 7 minuter att gå till tunnelbanan och ännu fortare att promenera över till Kungsholmen. Men fåglarna vänjer sig förstås vid storstadslivet …

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Svanar

Svanarna brukar vara lite reserverade, det är min erfarenhet. De simmar ofta förbi, både utanför och inuti marinan, men de brukar hålla sig lite på sin kant. Förutom den här senaste då. Han simmade fram till vår ingång och ville väldigt gärna ha vår uppmärksamhet (eller mat kanske?). Nu fick han i och för sig ingen mat, men han blir kändis på en reseblogg istället. Inte så dumt, eller hur?

Vi passar samtidigt på att visa två andra bilder, från när en hel svanfamilj kom på besök. De är så fantastiskt fina, både föräldrarna och ungarna, eller hur?

Svanfamilj på besök
Svanfamilj

Änder

Änderna är vanligtvis ganska framfusiga, och om de fick bestämma skulle de gärna följa med in i köket. (De blir inte ens skrämda när jag säger att jag vet hur man lagar ankstuvning.) I söndags tog vi en öl med några vänner på Sjökrogen här i Pampas marina, och då passade de också på att strutta runt mellan borden och kolla efter överblivet käk. De bekymrade sig inte ens över de två hundarna som också hängde i loungen …

Har ni en öl att bjuda på kanske...?
Har ni en öl att bjuda på kanske…?

Sedan finns det ju andra fåglar som är betydligt större, och kanske lite mer artificiella om man säger så. Som den här andbåten till exempel som har gästat oss den senaste dagarna. Jag tror att den innehåller en bastu … Vad har du för fågelliv där du bor?

Andbåt
Andbåten har lagt till i Pampas marina

Prenumerera på vårt nyhetsbrev