Meny Stäng

Midsommar i husbåten – och årets midsommarmeny

Annons

Igår firade vi för första gången midsommarafton hemma i husbåten. Våra goda vänner Lennart och Beata kom på besök och det blev både sillunch och middag på däck, med test av en lite ny midsommarmeny…

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Sillunch – med några nyheter

Vi inledde med sillunch med klassiker som färskpotatis, sill och nubbe. Vi ville också prova lite nyheter och det var ju kul att testa, men ärligt talat så blev det inte riktigt så bra som vi hade hoppats. Vi gjorde en laxröra med äpple och ägghalvor med tre olika olika toppingar (avokadoröra, sardellkräm samt rom/rökt lax) från tidningen Buffé. Avokadoröra på ägg blev lite … mesigt? Rom och rökt lax blev favoriten!

Vi blandade också ett sommarbål från tidningen Buffé med tonic, flädersaft och rabarbersaft. Gott, och perfekt som alkoholfri dricka mellan varven (även om vissa föredrog att spetsa den) …

Ägghalvor midsommar
Laxröra med äpple, ”deviled eggs” med sardellkräm och ägg med citronkräm, rökt lax och rom
Midsommarbål
Tonicbål med fläder och rabarber

Grillmiddag … utan grill

Fantastiskt nog kunde vi sitta ute hela dagen även om det var lite mulet. På kvällen hade vi planerat att grilla … men det visade sig att gasolen var slut (varför tar den alltid slut vid fel tillfälle?).

Tur att man kan laga oxfilé i ugn också! Som tillbehör blev det bakad potatis, grön sparris och två kalla såser (vitlök och chili). Till efterrätt blev det en liten trifle på vit chokladmousse och jordgubbar.

Hur såg din midsommarmeny ut? Har du några klassiker som absolut måste finnas på midsommarbordet eller vågade du prova något nytt i år?

Midsommarfirande
Våra gäster har satts i arbete… kanske tur för Peter ser inte så initiativtagande ut…? Tack Lennart och Beata för en väldigt trevlig midsommarafton tillsammans!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev