Meny Stäng

Båtar, fåglar och en underlig luftfarkost

Annons

Vilken sommardag vi hade i söndags! Termometern visade på 28 grader och temperaturen sjönk inte trots att det blev kväll. Vi hängde förstås en hel del på däck, och där finns alltid mycket intressant att kika på. Idag presenterar vi ett urval av båtar, fåglar och … en underliga luftfarkost.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Fullt av båtar

Hela helgen har vattnet varit fullt av båtar: yachter, segelbåtar, motorbåtar, kanoter, vattenskotrar … you name it! Vår husbåt ligger i Pampas marina i Solna och vi ser ut över Ulvsundasjön. På andra sidan ligger Hornsbergs strand (Kungsholmen) och där är det minst sagt livat såna här varma dagar.

Människor solar, badar, picknickar och promenerar längs hela strandremsan och musiken och sorlet är så ljudligt att det når över till vår sida. Båtarna kör fram och tillbaka och då och då in i vår marina. Det finns alltid någonting att titta på om man säger så.

Hornsbergs strand
Båtar i vattnet mellan Pampas marina och Hornsbergs strand

Fullt av fåglar

Det är inte bara båtar och människor ute de här sommardagarna, utan även fåglar. I marinan ser vi ofta svanar och vi har också en häger som besöker oss då och då (jag visar bilder i morgon). Men framför allt gästas vi av änder.

Oftast syns änderna i vattnet, men våra ”stadsänder” är ganska tama. De lägger ägg i blomkrukorna vid aquavillornas entréer och på midsommarafton hade vi en på däck som tiggde mat. Hon fick färskpotatis, men efter några bitar ville hon ha något annat …typ kräsen? På bilden syns en and som tröttnat på att hänga i plurret och vill kolla in utsikten lite.

and
En and som kollar in utsikten

… och fullt av luftfarkoster

Man får inte glömma att kolla uppåt heller! Det kommer förbi en hel del flygplan som är på väg ner på Bromma flygplats. I helgen har här också cirklat några helikoptrar och häromdan såg vi några luftballonger. Den mest udda luftfarkosten såg vi igår! Jag ber om ursäkt för bildkvaliteten … men någon som vet vad detta är???

luftfarkost
Den här ”tingesten” flög förbi i luften igår

Prenumerera på vårt nyhetsbrev