Meny Stäng

En mysig uteplats är guld värd när det är vår

Vem vill inte ha en mysig uteplats på våren? Den här veckan har vi kunnat njuta av sol och ljumma vårvindar och vi har varit hemma i husbåten, varför det förstås lockar att hänga på däck.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Vår uteplats på husbåten

Vi har en uteplats i fören på vår husbåt och det absolut bästa med denna är att det är friskt här ute och att man hela tiden, om det är fint väder, har underhållning i form av båtar som ständigt pinnar förbi. Det kan å andra sidan vara lite blåsigt, så det måste vara fint väder för att vi ska kunna sitta här.

En utmaning, som hänger ihop med det där friska och blåsiga, är att man måste möblera med utemöbler som står kvar, oavsett vindstyrka. Därför har vi skaffat ett riktigt tungt stenbord samt ganska rejäla stolar, som vi ofta knyter fast runt bordet.

Fina dagar är det fantastiskt att sitta här ute, men eftersom det kan vara blåsigt (och eftersom vi ofta är ute och reser på somrarna) blir det ändå inte så ofta som vi kanske skulle önska.

När det är sådana här fina dagar påminns vi om att vi borde utnyttja platsen oftare, och att vi egentligen gärna skulle vilja få till en lite mer mysig uteplats … Vi har kikat på allt från mysiga utesoffor till dynor och filtar. Växter är också fint att ha ute, men det får bli i ett annat liv eftersom vi reser för mycket …

Mer som vi behöver – eller vill – fixa hemma i husbåten

Nu när vi är hemma kommer vi på en massa annat som vi behöver, eller vill, fixa. När det gäller behöver så är det en del som vi måste ta tag i förr eller senare. En sak som vi måste fixa väldigt snart är nya hjul till landgången. Dessa byter vi ganska ofta eftersom de börjar knarra efter ett tag …

Förra gången Peter bytte hjul på landgången …

Nästa år måste vi också lyfta hela husbåten för att kolla skrovet, vilket är ett stort projekt.

Det finns också en del vi behöver fixa inne i husbåten. Ugnen funkar till exempel inte riktigt som den ska. Vi har också kikat på Peters arbetsplats, där vi tänker att vi skulle kunna fixa lite bra hållare och fack för allt pappersarbete, så han kan få lite mer ordning bland sina grejor.

Jag (Helena) jobbar vid köksbordet och förra året fixade vi fack på väggen bakom mig där jag kan ha dokument, block, pennor och sånt. Detta är jag nöjd med!

Nu när vi är hemma i husbåten börjar vi fundera över allt vi vill fixa, men vi kommer få lugna oss med en hel del eftersom vi snart ska ut och rulla med husbilen … Men tills dess njuter vi av den fina miljön här!

Har du någon uteplats? Hur ser den ut? Har du några hemmafixarprojekt på gång i år?

WIFI.se

Prenumerera på vårt nyhetsbrev