Meny Stäng

Fem restaurangtips i Stockholm – Matochresebloggens favoriter just nu

Gästskribent: Christian Muda

Jag heter Christian Muda och driver Matochresebloggen.se – en reseblogg med fokus på matupplevelser. Dessutom driver jag digitalbyrån Boosty.se. Jag äter ofta ute på restaurang hemma i Stockholm, när jag inte är på resande fot, och älskar att testa nya restauranger. Här kommer fem tips på restauranger Matochresebloggen gillar lite extra mycket!

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

#1. Restaurang Animo – modern kvarterskrog

Restaurang Animo öppnade för ett par månader sedan  i Vasastan i Stockholm och beskriver sig som en “modern kvarterskrog”. Restaurangen drivs av kockarna Daniel Haynes och Anders Karlsson som bägge innan var med i det Svenska Kocklandslaget och tog hem en guldmedalj 2018.

Här kan man bland annat äta den rätt de tog hem guldet med. En restaurang ni som gillar innovativ, god mat inte får missa! Läs mer här

#2. Totemo Ramen – ett litet hål i väggen

Totemo Ramen är ett litet “hål i väggen” på St Eriksgatan och är ett av de ställen i Stockholm som påminner mig mest om Japan – inte bara för att det endast serveras ramen här. Små restauranger med plats för ett knappt ett dussin gäster – de flesta sittandes på barpallar runt kocken – är det nästan bara i Japan jag sett när jag har varit ute och rest.

Här får man komma riktigt tidigt eller sent om man inte vill köa en timme för att äta Stockholms bästa ramen! Läs mer här.

#3. Avsmakningsmeny på La Ragazza

Jag älskar att upptäcka små ambitiösa kvarterskrogar men det är även kul att ibland äta mig igenom en intressant avsmakningsmeny – även fast det är klart dyrare och kommer med högre förväntningar. Så när några vänner till oss hade bokat bord på La Ragazza och frågade om vi ville hänga med svarade vi blixtsnabbt JA! Här serverar man en fast 12-rättersmeny som går under namnet Sun to Table. Otroligt bra – läs mer här!

#4. Lilla Ego. En ständig favorit.

Frågar man en “foodie” vilken dennes favoritrestaurang i Stockholm är svarar nästan alla “Lilla Ego”. Så är det även för mig. Fantastiskt god mat i avslappnad och trevlig miljö. Ända sedan de öppnade 2008 har det varit fullbokat – men det finns alltid några drop-in platser vid baren. Tips är att följa dem på Instagram där de lägger upp sena avbokningar. Läs mer om Lilla Ego här.

#5. Xiang Yue på Sturegatan – En av Stockholms bästa kinesiska restauranger

En lokal med tveksam fasad, felstavade menyer med bilder på maten – men fantastiska smaker. Xiang Yue på Sturegatan är enligt många en av Stockholms bästa kinesiska restauranger. Här serveras geniun kinesisk mat till billiga priser. Gå hit ett gäng och låt personalen välja det godaste ur menyn. Till det iskall kinesisk öl! Så nära Peking man kommer i Stockholm! Läs mer om Xiang Yue här.

Följ Christian här:

Sverige

Christian Muda

Christian driver Matochresebloggen.se - en prisbelönad blogg om mat, dryck, resor och aktiviteter som skidåkning, dykning, cykling och vandring. Vill ni äta och dricka gott - både på hemmaplan och när ni reser - är ett tips att kolla in Matochresebloggen!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev