Meny Stäng

Semestra i Europa – 10 länder vi gillar

Semestra i Europa? Världen börjar så smått öppna upp och man kan försiktigt börja drömma om – och planera för – resor i Europa. Vi bjuder på tips på tio europeiska länder som vi gillar.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Semestra i Europa

Vi gillar att semestra i Europa. Även om vi också gillar att besöka ännu mer exotiska resmål emellanåt så måste vi säga att vi tycker att Europa har väldigt mycket att bjuda på.

Dessutom är det förstås en relativt lättillgänglig del av världen – oavsett om man reser med husbil eller på annat sätt. Att välja tio länder var inte helt lätt (det finns många fler vi gillar!), men här är i varje fall ett gäng av våra favoriter.

Göra i Prag

1. Frankrike – natur och mat

Frankrike är ett av våra absoluta favoritländer i Europa. Vi älskar allt från det vackra språket till den fantastiska naturen. Här kan du uppleva både exotiska öar och dramatiska kanjoner. Och så maten då! Vi tycker att man nästan alltid får god och varierad mat i Frankrike – till rimliga priser.

2. Polen – stränder och städer

Vi har rest många gånger i Polen, och det är ett land vi älskar att återkomma till. Här finns härliga sandstränder, vackra städer och dessutom spännande platser där man till exempel kan uppleva vilda visenter eller de Masuriska sjöarna.

3. Island – äventyr och dramatik

Island är ett fantastiskt land med dramatisk natur i form av gejsrar, vulkaner och vattenfall. Om du vill kan du uppleva landskapet från hästryggen. Reykjavik är också en spännande stad, som sjuder av kultur och där det finns gott om intressanta restauranger.

4. Tyskland – temavägar och slott

Tyskland är ett gemytligt, trevligt och husbilsvänligt land, som bjuder på stor variation. Här finns fin natur, charmiga städer, intressanta temavägar och historiska sevärdheter. Dessutom finns det ju stränder, öl, vitt vin och festivaler, och prisläget är bra. What to not like?

5. Estland – rofylldhet och historia

Estland är mer än Tallinn. Nog för att Tallinn är en härlig och fascinerande stad, men det är spännande att också se mer av landet. Landsbygden är vacker och rofylld och det finns många intressanta platser att besöka. Inte minst är det intressant att ta del av den svenska historien som finns överallt.

6. Kroatien – öar och nationalparken

Kroatien är ett semesterparadis med en lång fantastisk kust och tusentals öar. Det blir inte fel när man reser till Kroatien – det blir rätt överallt. Dessutom finns det en rad fantastiska nationalparker och många vackra och historiska städer.

7. Belgien – öl och kanaler

Belgien är ett litet men charmigt land. Upptäck städer och orter som Bryssel, Antwerpen, Brygge och Gent. Glid runt på de mysiga kanaler, besök bryggerier och lär dig att dricka öl som en belgare.

8. Schweiz – berg och skönhet

Kanske är Schweiz en av de vackraste platserna för att semestra i Europa. Bergen är höga, naturen är grön och utsikten är på många håll hänförande. Vi gillar också möjligheten till äventyr, de goda ostarna och den höga kvaliteten på interaktiva museer och upplevelser.

WIFI.se

9. Tjeckien – grönska och sevärdheter

Tjeckien är ett land vi gillar mycket. Det är trevligt och enkelt att resa här med husbilen. Naturen är vacker och det finns gott om sevärdheter i form av städer, borgar, slott och glasbruk. Dessutom finns en spatradition och goda vita viner. Och så är ju prisläget behagligt!

10. Malta – bad och kultur

Malta är destinationen för dig som vill uppleva sol och bad, men också en stor dos kultur och historia. Valletta är en fantastiskt stad och det är också intressant att besöka den historiska huvudstaden Mdina. Missa heller inte ön Gozo med naturupplevelser och lokala råvaror.

Vilka är dina tips på resmål för att semestra i Europa?

Vilka är dina bästa tips på resmål för att semestra i Europa? Dela gärna med dig!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev