Meny Stäng

Nya vinterflyglinjer, glaskupoler och resemässa

Du som följer FREEDOMtravel vet att måndagar betyder resenyheter. Vi går igenom veckans skörd av pressmeddelanden inom resor, turism och camping och presenterar ett urval av korta nyheter. Håll till godo!

Ryanair lanserar 13 nya vinterlinjer från Arlanda

Ryanair lanserar inför vintersäsongen tretton nya direktlinjer från Stockholm Arlanda Airport. Sex av dem är helt nya linjer, varav hälften till helt nya destinationer inom Europa. Totalt har flygbolaget lanserat 44 nya direktlinjer från den nya basen på Arlanda sedan öppnandet för ett år sedan. Planerade helt nya Ryanair-linjer:

  • Birmingham: Start 30 oktober, 2 avgångar/vecka
  • Malta: Start 1 november, 2 avgångar/vecka
  • Pisa: Start 1 november, 2 avgångar/vecka
  • Turin: Start 2 november, 2 avgångar/vecka
  • Tuzla: Start 2 november, 2 avgångar/vecka
  • Valencia: Start 8 januari 2023, 2 avgångar/vecka
Foto: Daniel Asplund, Swedavia

Unika glaskupoler – årets nyhet på Borås camping

Borås camping är en av Sveriges största citycampingar med över 300 campingtomter, 52 stugor och vandrarhem. Efter en sommar med den högsta beläggningen på många år storsatsar man nu med ett unikt boende! Två glaskupoler – de enda i sitt slag i Sverige – öppnar snart för övernattning. Här kan gästerna uppleva en sommarnatt under stjärnorna, mysa i höstrusket eller se första snön falla. Glaskupolerna som är inredda med dubbelsäng, bord, kylskåp och stämningsfull belysning kan nyttjas året runt.

Dometic introducerar uppblåsbart, kompakt taktält för personbilar

För att kunna följa den populära trenden att tillbringa helgen ute i naturen med en personbil, har Dometic skapat ett lätt och praktiskt taktält som använder sig av enpunktsuppblåsningssystem. Dometic TRT 140 AIR är tillräckligt kompakt för att installeras på taket på en vanlig personbil, vilket omvandlar en vanlig bil till en campingbil på ett ögonblick.

Resemässa arrangeras i Göteborg

Lördagen den 1 oktober, kl. 10-16, arrangeras en resemässa, Go Discover, på Quality Hotel The Weaver i Mölndal. Mässan arrangeras av Hummingbird Lifestyle Travel och African Tours & Safaris tillsammans med inbjudna samarbetspartners. Föranmälan krävs och entrébiljett kostar 100 kr per person för alla över 12 år och denna intäkt går oavkortat till WWF. Föreläsningar hålls om exotiska resmål och kryssningar.

Tallink Grupp lanserar Menu Nordic

Tallink Grupp har lanserat en ny femrätters meny, Menu Nordic, för alla foodies som reser mellan Stockholm och Helsingfors samt Stockholm och Tallinn. Menyn, skapad av köksmästare Sami Leino, lyfter fram traditionella nordiska höstsmaker med en touch av Asien och är tillgänglig fram till 2 april 2023. Menyn finns på Silja Serenade och Silja Symphony i restaurang Bon Vivant och på Baltic Queen i restaurang Gourmet. Menyn finns även tillgänglig i vegansk version.

Återhämtning för turismen efter coronapandemin

Turismen i Sverige har börjat återhämta sig efter coronapandemin. Under 2021 ökade turismkonsumtionen med 16 procent jämfört med föregående år. Den totala turismkonsumtionen i Sverige uppgick till 249 miljarder kronor under 2021. Den största delen, 192 miljarder, var från svenskars turism i Sverige. År 2021 uppgick turismens andel av BNP till 1,9 procent, vilket kan jämföras med 2,4-2,7 procent under åren 2015 till 2019. Detta visar en ny rapport från Tillväxtverket.

Defender lanseras i ”limited edition”

Land Rovers 75-årsjubileum markeras med en exklusiv jubileumsutgåva i form av nya Defender 75th Limited Edition. Fordonet är tillgängligt i karosslängderna 90/110 och introducerar färgen Grasmere Green. Bilen är utrustad med den senaste tekniken inklusive 3D-surroundkamera, LED-strålkastare med Matrix-teknik och konfigurerbar terrängrespons.

Veckans reflektion

De där glaskupolerna på Borås camping ser ju lite läckra och speciella ut tycker vi. Kul med annorlunda boenden! När det kommer till resemässor saknas ju en ”ordentlig” sådan i Sverige för allmänheten och Seniormässan kommer nog närmast. Inte så konstigt kanske att resebyråer går samman och arrangerar mindre egna event.

Missade du förra resenyheterna? Läs Säljrekord på Elmia, 50-årsfest och husdjur på hotell

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!