Meny Stäng

Charter från Umeå, husdjur på hotell och förlängd avrådan

Annons

Varje måndag presenterar vi resenyheter här på FREEDOMtravel, och idag är det alltså dags igen. Veckans nyheter handlar om chartertrafik och kryssningar som kommer igång igen samtidigt som avrådan till icke nödvändiga resor till en stor del av världen förlängs. Och så handlar det om hotellvistelser med husdjuren!

TUI återstartar chartertrafiken från Umeå med resor till Kreta

Den sista augusti börjar TUI återigen erbjuda charterresor direkt från Umeå Airport. Första destination att lanseras under hösten är Kreta, följt av resor till Kanarieöarna. Med start den 31 augusti erbjuder TUI avgångar med direktflyg Umeå Airport – Kreta, Grekland en gång i veckan på tisdagar. Med start den 29 oktober erbjuder TUI och Ving avgångar med direktflyg Umeå Airport till Gran Canaria, Kanarieöarna, Spanien en gång i veckan på fredagar.

Silja Symphony åter på linjen Stockholm – Helsingfors

Den 27 augusti återvände Tallink Siljas fartyg Silja Symphony till Helsingfors efter hela 18 månaders uppehåll från sin normala trafik på grund av inreserestriktioner mellan Finland och Sverige. Rutten trafikeras därmed återigen med två fartyg, systerfartygen Silja Symphony och Silja Serenade, med avgångar från Stockholm och Helsingfors varje dag.

Nya Viking Glory erbjuder konferenser med panoramavyer

Viking Lines nya flaggskepp Viking Glory tas i trafik i början av 2022. Konferensavdelningen har plats för närmare 400 gäster och bjuder på panoramavyer över Östersjön från däck 9. Konferenser ombord kan bokas redan nu. Viking Glory kommer bli ett av världens klimatsmartaste fartyg. Fartyget avgår från början av 2022 varje kväll från Stockholm via Mariehamn till Åbo. Konferensgäster kan välja på dagskryssningar, reguljärresor eller ett helt dygn ombord.

Rekordmånga husdjur på hotell i sommar

Hemmajobb och restriktioner har inneburit att många svenskar satsat på husdjur under pandemin. Det syns inte minst på svenska hotell där antalet hotellgäster med päls, fjädrar eller fjäll ökat explosionsartat under juni, juli och augusti. Närmare 10 000 husdjur har bott på Scandics svenska hotell under sommaren, en rekordökning med 84% jämfört med sommaren 2020. För att möta nya resvanor ökade Scandic i våras antalet djurrum och erbjöd guider för hundpromenader vid hotellen och ”doggybags”.

Hit reste svenskarna sommaren 2021

Flygresor.se har sammanställt en topplista med de tio mest populära resmålen sommaren 2021. Listan visar de mest sökta länderna under perioden 1 juni till 25 augusti. Statistiken baseras på flygsökningar från Sverige.

  1. Turkiet
  2. Spanien
  3. Libanon
  4. Grekland
  5. Sverige
Spanien

Reseavrådan med anledning av pandemin förlängs till den 15 oktober

UD förlänger avrådan från icke-nödvändiga resor till de flesta av världens länder till den 15 oktober, eftersom omvärldsläget fortfarande är osäkert och snabbt föränderligt. Ett 60-tal länder är enligt tidigare beslut fortsatt undantagna från avrådan från icke nödvändiga resor. Detta är främst länder i Europa, men också till exempel Australien, Japan, Kanada och Nya Zeeland.

Veckans reflektion

Nu känns det som att mycket resande kommer igång igen, även om det säkert blir fokus på mindre långväga resmål en tid. Husdjur på hotell? Smart av Scandic att locka till sig nya grupper när många av de utländska gästerna uteblev!

Missade du förra resenyheterna? Läs Udda koncepthusbil, nya flyglinjer och matevenemang

Prenumerera på vårt nyhetsbrev